Moció d’En Comú Podem Rubí –Guanyem per la promoció i defensa dels Drets Humans, la cultura de la pau i la no violència, així com la resolució dels conflictes bèl·lics a través de vies no violentes (*)

Són moltes les mocions i manifestos que des d’aquesta ciutat, a través del ple municipal, s’han aprovat  per condemnar violències i guerres, vulneració de Drets Humans i reclam de vies segures per les persones refugiades, així com la garantía dels seus drets. Ara ens toca tornar a fer-ho d’una forma conjunta, sota el prisma de la urgència donada la sincronia de molts focus de violència i vulneració de drets que s’acumulen. I ho fem des del convenciment, primer, de que com a ciutat som coneixedores de la importància dels valors de la pau, la no violència i la defensa dels Drets Humans per al conjunt de la ciutadania, i també de la necessitat de tornar de posar de manifest la seva defensa, una vegada més.

Els conflictes bèl·lics són, malauradament, una constant en el dia a dia de moltes persones al voltant del món, i algunes d’aquestes persones arriben o arribaran a ser veïns i veïnes de la nostra ciutat, i també és habitual que el focus informatiu marxi i torni segons criteris comunicatius, però també depenen d’interessos corporatius. Actualment, estem patint una greu escalada de molts conflictes, alguns de nous, altres vells, i molts altres que es venien creant i no n’hem tingut notícia fins que han esclatat.

Ja sigui per mitjans de comunicació convencionals o bé xarxes socials, hem pogut veure les situacions de Iemen, Myanmar, Palestina, Sàhara Occidental , Xina, Colòmbia i un malaurat etcètera, i això ens alerta de les greus vulneracions dels Drets Humans, i també de la poca o nul·la implicació d’organismes internacionals que o bé no apliquen els seus propis acords, o bé miren cap a un altre costat, d’exemples en tenim massa com per poder fer aquestes afirmacions. I també estem veient com algunes d’aquestes vulneracions aprofiten els discursos de l’extrema dreta que fomenten una reestructuració de la memòria d’un passat que no és tan llunyà: l’apartheid d’Israel amb el poble palestí , o com un govern actua de forma violenta contra la seva pròpia població, com els darrers esdeveniments a Colòmbia o Myanmar.

Per molt que la resolució d’aquestes situacions s’escapi de les competències municipals, no podem ser indiferents, com a representats públics traslladem aquí el sentiment de solidaritat de la nostra ciutadania i posem així de manifest  el nostre compromís amb la defensa dels Drets Humans i és per això que proposem els següents acords:

 

-Manifestar com a Ajuntament el nostre rebuig cap a tota acció violenta contra la població o objectius civils.

-Demanem com a Ajuntament  l’alto el foc als conflictes armats que avui existeixen al món i que es cerquin vies no violentes per la prevenció i la resolució dels conflictes.

-Manifestar i comprometre’s com a institució i com a organitzacions polítiques d’aquest plenari, el nostre compromís per promoure el discurs i la cultura de la promoció i defensa dels DDHH, de la cultura de la pau i la no violència, així com denunciar i condemnar les accions  racistes, xenòfobes i totalitàries.

– Instar als governs de la Generalitat i de l’estat , que promoguin les iniciatives necessàries per exigir i executar el compliments dels acords internacionals que poden donar resposta a molts dels conflictes bèl·lics que hi ha en l’actualitat.

-Instar al govern de l’estat a fer una considerable disminució de la despesa militar a favor de la inversió social, i que es sumi a la suspensió de venta d’armes a la coalició saudí [i]

[i] https://www.amnesty.org.uk/press-releases/denmarks-suspension-arms-sales-saudi-arabia-welcomed

(*) La present moció pot ser abjecte de canvis o modificacions en funció dels acords arribats entre les diferents grups municipals del consistori.

Deja una respuesta