En este momento estás viendo El Dia de les Persones Refugiades combatrà la islamofòbia

El Dia de les Persones Refugiades combatrà la islamofòbia

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, commemorarà el Dia Mundial de les persones refugiades (20 de juny), amb propostes que volen sensibilitzar sobre les violacions de drets humans que pateixen les persones refugiades i combatre la discriminació, les actituds hostils o els perjudicis cap a les persones musulmanes. Així, la programació consta d’una formació presencial i una obra de teatre seguida d’un col·loqui.

La formació presencial porta per títol Islamofòbia a Catalunya. Què en sabem? i anirà a càrrec de l’Associació Stop Als Fenòmens Islamòfobs (SAFI) amb la col·laboració de la Xarxa Antirumors de Rubí. SAFI és un col·lectiu multidisciplinar, plural i independent, que es proposa com a espai de trobada, recerca, formació i denúncia sobre els discursos i pràctiques islamòfobes. “Trencar estereotips i prejudicis és una eina d’enfortiment social a diferents nivells. Amb aquesta formació, obrim el diàleg i el debat per potenciar dinàmiques interculturals que aproximin les diferents realitats de la nostra ciutat i teixit associatiu. Com a ciutat, hem de treballar de manera  col·laborativa per crear els nostres propis relats respecte a la identitat i la diversitat”, explica el regidor de Ciutadania, Pau Navarro Cano.

El curs s’adreça a persones majors d’edat; a títol individual, membres d’entitats o associacions veïnals i a professionals de l’àmbit social i educatiu. Consta de 15 hores de formació presencial dividides en cinc sessions de 3 hores cadascuna. Els dies de la formació seran: 7, 8, 9, 15 i 16 de juny de 16.30 h a 19.30 h a l’auditori de la Biblioteca Mestre Martí i Tauler. Per participar-hi, cal formalitzar una inscripció prèvia i gratuïta a www.rubi.cat/inscripciociutadania.

Coincidint amb el Dia Mundial de les Persones Refugiades, el 20 de juny (18.30 h) es podrà veure al teatre municipal La Sala Alhayat o la suma dels dies de la Companyia la Viciosa. L’obra explica la història de la Júlia, una voluntària que arriba a un camp de persones refugiades a Grècia i coneix en Hadi, un refugiat sirià amb qui acaba creant una biblioteca. Alhayat està inspirada en fets reals: d’una banda, la construcció de la biblioteca que va tenir lloc al camp de Lagadikia (Salònica, Grècia) l’estiu del 2016 i, de l’altra, l’experiència personal com a voluntàries de part de l’equip artístic de la companyia. Després de l’obra, hi haurà un petit col·loqui per reflexionar sobre el missatge que transmet la història. Alhayat o la suma dels dies ha estat recentment reconeguda amb el Premi NovaVeu als XXIII Premis de la Crítica d’Arts Escèniques.

Font

Deja una respuesta