En este momento estás viendo Rubí fa un pas més en el benestar animal

Rubí fa un pas més en el benestar animal

L’Ajuntament ha incorporat millores a les diferents zones destinades a l’esbarjo per a gossos. En total, a la ciutat hi ha 19 espais dedicats a aquesta activitat. D’aquests, 10 són d’esbarjo amb tancament, 4 són zones obertes i 5 més són obertes amb horari ampliat.

Aquests espais estan pensats per afavorir la convivència entre animals i entre els seus propietaris i propietàries. Des de finals del 2020, s’han dut a terme diverses actuacions en aquestes zones amb la intenció de millorar la comoditat, higiene i seguretat.

L’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, han presentat aquest dimarts al migdia el seguit de millores que s’han implantat.

L’alcaldessa ha assenyalat la importància d’aquests espais de socialització i la necessitat de mantenir i millorar la seva qualitat. En aquest sentit, ha reivindicat el civisme de la ciutadania: «Sovint assenyalem els comportaments incívics d’algunes persones, però també és just i necessari agrair a qui té cura de l’espai públic. En aquest sentit, vull agrair el compromís dels usuaris d’aquestes zones i l’interès que mostren en mantenir-les i millorar-les«.

 

Actuacions de millora

Recentment, s’ha col·locat una nova senyalització a totes les àrees d’esbarjo, on es mostren les normes d’ús d’aquests espais.

S’ha instal·lat il·luminació a la zona d’esbarjo amb tancament petita del carrer Topazi. A més, aquest 2021 està previst instal·lar il·luminació a les zones amb tancament de la masia de Ca n’Oriol i a la zona gran del carrer Topazi.

També s’han col·locat 14 bancs a diferents zones d’esbarjo amb tancament: masia de Ca n’Oriol (2), parc de la Pau i la Natura (4), carrer Lepant (1), carrer Topazi – petita (2), carrer Topazi – gran (1), carrer Mallorca (2) i C1413a (2).

S’han plantat 13 arbres: 2 a la zona de l’Escardívol, 6 a l’espai del carrer de Lepant, 2 a la del carrer de Topazi gran i 3 més a la del carrer de Topazi petita.

En paral·lel, s’han realitzat obres a la zona d’esbarjo amb tancament de l’Escardívol. Concretament, s’ha construït un mur perimetral i s’han fet moviments de terres per suavitzar els desnivells.

També s’han col·locat fonts a les zones amb tancament del carrer de Sedó, del parc de la Pau i la Natura i del carrer Mallorca.

Per últim, s’ha reparat la tanca i s’ha col·locat una porta nova a la zona d’esbarjo amb tancament del carrer Sedó.

 

Segona sessió de la Taula de Benestar Animal

Aquest dilluns a la tarda ha tingut lloc la segona trobada de la Taula de Benestar Animal. La cita ha servit per posar en comú la diagnosi del Pla de Benestar Animal, que ara es complementarà amb les aportacions dels membres de la taula, i definir els objectius i les primeres actuacions generals que cal incloure al pla.

Durant la sessió, s’han creat dos grups de treball: el grup de treball de colònies felines i el del sistema de recollida i manteniment d’animals perduts i abandonats. El regidor Andrés Medrano Muñoz ha explicat que l’objectiu és tenir enllestit el pla abans d’acabar l’any.

Medrano també ha explicat que d’aquesta taula ha de sorgir una estratègia municipal per al manteniment i millora de les zones d’esbarjo per a gossos. Segons ha dit, «si tenim un pla director, podrem definir i donar resposta a les necessitats de les diferents zones de la ciutat i dels seus usuaris«.

Deja una respuesta