En este momento estás viendo L’Ajuntament actualitza el portal de transparència

L’Ajuntament actualitza el portal de transparència

Des d’aquesta setmana les persones que accedeixin al portal de de Govern obert i transparència de l’Ajuntament de Rubí el veuran una mica diferent ja que s’ha renovat incorporant-se al portal de Transparència del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (AOC). Això suposa un pas endavant en interoperatibilitat amb la resta d’ens catalans que l’utilitzen, així com l’automatització d’alguns dels ítems subjectes a publicitat activa. És doncs, un portal de transparència complet, automatitzat en nombrosos continguts i col·laboratiu, emparat per la Xarxa de Governs Transparents (formada per la pròpia AOC, la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, així com la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Localret) que dóna suport als més de 1.000 ens públics catalans que l’utilitzen.

La informació es troba estructurada en blocs temàtics: informació institucional i organitzativa, gestió econòmica, acció de govern i normativa, contractes, convenis i subvencions i catàleg de serveis i tràmits i vincula molts d’aquests continguts amb les dades obertes disponibles. A la portada incorpora també l’accés al tràmit de dret d’accés a la informació i tot un bloc dedicat a la participació.

El regidor de Transparència, Pau Navarro Cano, ha afirmat: «aprofundim en l’aposta  per fer que les eines de Transparència, Participació i Dades Obertes siguin més accesibles i útils per a la ciutadania. Al mateix temps interrelacionem el noste municipi amb una gran xarxa de Govern Obert»

Cal destacar que hi ha una aposta per la visualització de dades, ja que s’ofereixen els indicadors de gestió econòmica en forma de gràfic interactiu que facilita la seva comprensió, l’anàlisi i la comparació dels diferents exercicis pressupostaris.

 

Amb aquest canvi es pretén millorar la homogeneïtzació de criteris amb els ens públics de Catalunya i garantir una actualització constant de continguts de la llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern. El primer portal de dades obertes es va crear el 2014 i el de Transparència es va publicar durant el mes de desembre de 2015. A principis de 2020 ja es va fer una primera migració al portal de dades obertes de l’AOC on, a més de les dades pròpies de l’Ajuntament també s’incorporen d’altres comunes a la resta d’administracions públiques que l’utilitzen.

Font

Deja una respuesta