En este momento estás viendo L’Ajuntament planteja a la Mesa pel Dret a l’Habitatge un nou model de funcionament d’aquest òrgan

L’Ajuntament planteja a la Mesa pel Dret a l’Habitatge un nou model de funcionament d’aquest òrgan

Responsables del servei d’Habitatge de l’Ajuntament han presentat la proposta de replantejament i nou funcionament de la Mesa pel Dret a l’Habitatge en el marc de la darrera reunió de seguiment d’aquest òrgan de participació, celebrada aquest dimarts. L’aprovació de la proposta s’ha emplaçat a la següent sessió de la Mesa, amb l’objectiu que el Consistori pugui realitzar una ronda de trobades amb les diferents entitats socials que la conformen i que no han pogut assistir a la trobada.

L’aprovació definitiva del Pla Local d’Habitatge 2021-2027 ha donat lloc a iniciar un procés de reflexió i debat a l’entorn de les competències i el funcionament que fins avui ha realitzat la Mesa pel Dret a l’Habitatge. Paral·lelament, i segons ha explicat la regidora del servei d’Habitatge, Ànnia Garcia Moreno, “la proposta de reforma dona resposta a les demandes fetes per part de diferents membres de la Mesa”, que consideraven que s’havia convertit en un espai on els representants del govern municipal i els tècnics exposaven dades i informació i trobaven a faltar el debat de temes concrets. En aquest sentit, la proposta presentada té per objectiu “dinamitzar el funcionament de la Mesa perquè millori la seva utilitat com a òrgan participatiu, propositiu i de seguiment de les polítiques d’habitatge a la ciutat”.

Per modificar el reglament de la Mesa cal l’aprovació per majoria simple, amb la participació almenys de la meitat dels membres. Amb l’objectiu d’aconseguir el màxim consens, s’ha optat per posposar l’aprovació i fer la votació a la següent reunió, després de fer una ronda de contactes amb les diferents entitats socials que integren aquest òrgan.

D’altra banda, durant la sessió d’aquest dimarts, la regidora ha donat a conèixer als i les assistents l’aprovació per part del Ple de la renovació de la declaració de Rubí com a àrea de mercat tens d’habitatge, en compliment de la llei 11/2020 de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge. A més de la contenció dels preus de les rendes de lloguer, gràcies a aquesta llei, PROURSA ha denunciat davant l’Agència de Consum de Catalunya l’incompliment de diversos portals immobiliaris de l’obligació d’informar sobre l’índex de referència de preus de lloguer de la Generalitat.

Per últim, s’han exposat les xifres provisionals de les sol·licituds d’ajuts al lloguer que convoca l’Agència de l’Habitatge, amb recursos econòmics que transfereix l’Estat i que gestiona l’Oficina Local d’Habitatge de Rubí. Aquestes xifres mostren un lleuger augment de sol·licitants en relació a l’any 2020. En els propers dies es faran públiques aquestes dades i alguns dels aspectes més significatius de l’explotació que està fent l’Observatori d’Habitatge de l’Ajuntament.

Font

Deja una respuesta