En este momento estás viendo Cuida’t i Cuida’ns

Cuida’t i Cuida’ns

Abans, quan parlàvem d’onades ens venia la imatge de postal d’estiu, platja, sorra, quin goig!

Ara, aquesta paraula ens determina el dia a dia, amb quines normes i restriccions hem de conviure.

Ara, estem desitjant què ens diguin que aquesta serà “l’última” de les onades… Sí, ja anem per la cinquena…

Incertesa per com serà el nou començament de curs i si ens podrem adaptar a les noves variants de la Covid.

Però no pas incertesa de com el nostre espai polític i les seves bases estan portant a terme aquesta pandèmia.

En l’àmbit nacional no tan sols hem sabut estar al costat de la gent prioritzant els més vulnerables en aquesta crisi i, amb tot això s’han pogut fer avanços històrics com ara el SMI, Llei d’eutanàsia, Llei de protecció a la infància, de memòria democràtica. Sent la nostra màxima representant, la Yolanda Díaz, la política millor valorada.

Respecte a l’àmbit autonòmic hem sabut afrontar una campanya de pandèmia, mantenint els resultats dels comicis anteriors. No hem aconseguit fer govern d’esquerres, però estem fent una oposició rigorosa i compromesa.

Com Coalició a l’àmbit local, ja han passat dos anys des de la constitució del nostre Grup Municipal i 20 mesos des que formem part del govern municipal. Tot i que farem una valoració de la tasca institucional al 25 de setembre quan facin dos anys de la nostra entrada a govern sí creiem oportú fer una petita valoració a nivell de partit. Què hem fet com partit? Què hem dit? Com hem funcionat durant aquests dos primers anys com coalició?

A nivell organitzatiu hem mantingut tot aquest temps un Consell de Coalició amb reunions setmanals o quinzenals. Tenim presència activa dins de moviments ciutadans com ara: MPPD, Rubí Sanitat, Plataforma no reobertura Camp de Golf, Plataforma No als Abocadors (a la qual també hem donat suport econòmic), etc. Setmanalment els dies dimecres, el nostre Grup Municipal rep a entitats o particulars què vulguin explicar un prec o pregunta. Entenem com bàsic mantenir el contacte amb les veïnes i veïns.

A nivell de participació, hem fet sis assemblees obertes on fem rendició de comptes per part del nostre Grup Municipal i es recullen les propostes i reflexions de les nostres bases.

Hem tingut diverses rodes de premsa i actes tant a la campanya nacional (10N) com autonòmica (14F) que hem fet com partit.

Comptem amb l’espai: Actes Pensar Rubí, un espai de trobada, reflexió i formació on hem pogut tractar diverses temàtiques durant els 10 actes realitzats.

Som l’únic espai polític que fem un lliurament semestral d’excedents de sous del nostre Grup Municipal. S’ha lliurat al maig de 2020 a ASAV i Ecobòdum 4.200€ al novembre de 2020 per part de Podem Rubí 2.100€ a ASAV i Frater Nadal i per part de Comuns Rubí a través del Concurs Fem-Ho en Comú 1ª edició a Club Can Mir i Festival de Cinema Llatinoamericà (Huacal i 1Punt5) amb 2.800€. Al maig de 2021Comuns Rubí va fer la segona edició del concurs i va lliurar els excedents de sous als dos projectes guanyadors: AlfaRubí i Educaplay, també amb 1.400€ cada projecte. Per la seva part, Podem Rubí va lliurar els mateixos excedents a les mateixes entitats (Frater Nadal i ASAV).

Sumant tot plegat uns 14.000€ d’excedents de sous retornats a projectes de la ciutat. Afegits als 4.275€ que com partit hem donat al mes de maig de 2020 per pal·liar els efectes de la crisi de la Covid a la nostra ciutat.

A nivell comunicatiu, des del mes de setembre del 2020 setmanalment tenim un canal de difusió de WhatsApp per tal de fer arribar a totes les persones simpatitzants les accions més rellevants de la setmana. Hem lliurat des del gener del 2020 uns 49 butlletins digitals on informem de les notícies més destacades tant de l’àmbit municipal, autonòmic i nacional. Entenent sempre que a més de comunicar  hem de crear opinió per això hem tret com espai polític 80 articles d’opinió. Hem creat el nostre propi Pla de Comunicació.

Tenim perfils a les principals xarxes socials, web pròpia, canal de YouTube (amb totes les intervencions del nostre Grup Municipal als plens), correu, Telegram i WhatsApp de partit on rebem consultes i propostes ja que, la base d’aquest projecte ets TU!

 

#AmbTuHoFemPossible

 

 

Deja una respuesta