En este momento estás viendo El preu del lloguer a Rubí baixa un 8,3% des de la regulació

El preu del lloguer a Rubí baixa un 8,3% des de la regulació

Els preus del lloguer a la ciutat s’havien disparat des de 2015 quan els rubinencs pagaven una mitjana de 495 euros al mes, fins a  arribar al seu punt àlgid els mesos de juliol, agost i setembre de 2020, quan de mitjana es va arribar a pagar 702 euros. Casualment, aquest moment coincideix amb els mesos immediatament anteriors a l’aprovació de la Llei de regulació del lloguer a Catalunya.

A partir de l’entrada en vigor de la norma, els preus a la ciutat han baixat un 8,3%, tres punts més que a la resta de Catalunya on la reducció ha estat del 5%. Així doncs, en el segon trimestre de 2021, darrera dada de la qual es té registre, els rubinencs han pagat de mitjana 643,34 euros pel lloguer del seu habitatge. Es tracta del preu més barat dels darrers dos anys.

Unes dades que des del sindicat de llogaters consideren molt positives perquè reflecteixen que “la norma és moderada i equilibrada. Moderada perquè després de cinc anys de pujades permet limitar els preus abusius en els pròxims anys i equilibrada perquè no desincentiva l’oferta”.

Pel que fa al nombre de contractes, sembla que la llei no els ha afectat notablement  i continuen sent d’una mitjana de 300 cada trimestre.

Tot i aquestes dades encoratjadores, des del sindicat de llogaters recorden que els problemes d’habitatge no han desaparegut i asseguren que la regulació de preus “és una política necessària per defensar el dret a un habitatge digne, però cal anar més enllà”.

Els preus de compravenda, disparats

Segons les dades del segon trimestre de l’any, el preu mitjà del m2 de compravenda d’habitatge a Rubí és de 2.273 euros. Es tracta de la xifra més alta des que el Departament d’Habitatge publica els registres.

La pujada correspon bàsicament als pisos nous, que s’han encarit de mitjana gairebé 400 euros des del primer trimestre. Amb tota probabilitat, aquesta inusual pujada s’explica per l’encariment generalitzat de les matèries primeres per a la construcció, una situació que ha empitjorat després que la Xina acaparés molts d’aquests materials durant la crisi de la Covid.

Font

Deja una respuesta