En este momento estás viendo L’Ajuntament i la PAH generen un espai de trobada per abordar l’emergència habitacional

L’Ajuntament i la PAH generen un espai de trobada per abordar l’emergència habitacional

La regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno, i la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer Polo, s’han reunit aquest dimarts amb representants de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per tractar la problemàtica de l’emergència habitacional. En el decurs d’aquesta trobada, l’Ajuntament i la PAH han formalitzat la seva voluntat de crear un espai de treball permanent que serveixi per abordar les problemàtiques habitacionals del municipi i, alhora, permeti anticipar estratègies d’actuació conjunta en aquest àmbit. El col·lectiu ciutadà es troba acampat des d’aquest dilluns a la plaça de Pere Aguilera en protesta pels pròxims desnonaments previstos a la ciutat.

Les representants de l’equip de govern han traslladat als membres de la PAH la seva preocupació compartida. «Tenim un objectiu comú, que és no deixar ningú al carrer. Des de l’Ajuntament estem treballant per acompanyar les famílies afectades i estem mobilitzant tots els recursos al nostre abast perquè no perdin l’habitatge o, en tot cas, puguin disposar d’una alternativa habitacional«, ha explicat Yolanda Ferrer Polo.

El primer que fa la corporació local en casos de pròxim llançament és intentar aconseguir una moratòria mitjançant la presentació d’un informe de vulnerabilitat elaborat pels Serveis Socials municipals, i proposar un lloguer social per a les persones afectades que, en la majoria de casos, acaba sent denegat per la propietat privada de l’habitatge. Normalment, la mediació de l’Ajuntament serveix perquè els jutjats o bé la propietat aturin el desnonament ─de les 26 ordres de llançament emeses només el mes de setembre a Rubí, se n’han ajornat 22. Per a la resta de casos, els serveis municipals busquen alternatives habitacionals.

A banda d’aquestes accions, des del Servei d’Habitatge també es gestionen prestacions d’especial urgència (PEUE) per possibilitar la permanència de la persona sol·licitant i de la seva unitat de convivència a l’habitatge o bé l’accés a una nova llar. Aquest 2021, s’han tramitat 58 ajuts d’aquest tipus.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García Moreno, ha assegurat que «l’emergència habitacional és una de les nostres principals preocupacions, però és una lluita en què famílies i administracions locals no podem quedar-nos soles. Lamentem que la Generalitat no aboqui més recursos en aquest tema i que això acabi repercutint en una resposta lenta a la ciutadania vulnerable«.

Deja una respuesta