En este momento estás viendo L’Ajuntament treballa amb el veïnat de Sant Jordi Parc en les diferents alternatives per ubicar habitatges dotacionals i equipaments al barri

L’Ajuntament treballa amb el veïnat de Sant Jordi Parc en les diferents alternatives per ubicar habitatges dotacionals i equipaments al barri

Representants de l’equip de govern i tècnics municipals s’han reunit amb veïns i veïnes de Sant Jordi Parc per explicar-los amb detall la proposta de construcció d’habitatges dotacionals al barri. L’Ajuntament treballa amb el veïnat en dues possibles ubicacions que permetrien la convivència entre els allotjaments i els equipaments que necessita la ciutat.

Un dels solars que es contemplen està situat a l’alçada del número 78 de l’avinguda de Castellbisbal. La proposta que s’ha presentat al veïnat recull un sostre màxim per a allotjament dotacional de 1.600 m2, amb una alçada màxima de quatre plantes. A més, possibilita l’edificació d’equipaments d’ús cultural, sanitari, assistencial, esportiu o residencial per a la tercera edat ─la tipologia concreta tindrà en compte l’opinió del veïnat─  amb un sostre màxim de 821 m2 distribuïts en una única planta baixa.

L’altra ubicació que planteja l’Ajuntament és un solar ubicat entre l’avinguda de Castellbisbal i el passatge de Topazi. En aquest cas, hi ha tres alternatives de distribució d’habitatges i equipaments en un únic edifici que, tal com reclamava el veïnat de Sant Jordi Parc, permetrien mantenir l’arbrat existent, així com l’aparcament que hi ha a hores d’ara en aquests terrenys. De fet, la qualificació de sòl d’equipament faria possible l’ampliació d’aquesta zona d’estacionament.

 

Habitatges per a joves i persones amb mobilitat reduïda

El Pla local d’habitatge de Rubí 2021-2027 assenyala el jovent com un dels col·lectius amb més necessitat d’habitatge. La taxa d’emancipació de les persones entre els 25 i els 34 anys a la ciutat és de només el 43%, el que representa que 4.977 joves rubinencs tenen dificultats per establir-se fora de casa dels progenitors.

Per donar resposta a aquesta situació, l’Ajuntament proposa que els habitatges dotacionals de l’avinguda de Castellbisbal, 78, es destinin a joves de fins a 35 anys i que es reservi un o dos pisos en planta baixa per a persones amb mobilitat reduïda. En total, serien una quinzena d’habitatges en règim de lloguer, amb una durada de contracte de set anys improrrogables per tal de facilitar-ne la rotació.

Pel que fa als habitatges previstos al solar situat entre l’avinguda de Castellbisbal i el passatge de Topazi, que s’executarien més tard, encara no està decidit a quin col·lectiu de població es destinarien.

Després de la reunió mantinguda amb els veïns i veïnes de Sant Jordi Parc, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, ha valorat la possibilitat d’informar-los amb detall i de treballar-hi de manera coordinada: “Teníem el compromís d’asseure’ns i de treballar amb el veïnat les nostres propostes per dotar el barri de nous habitatges públics i equipaments. Són opcions que es plantegen a partir de les demandes de l’associació de veïns i que aposten per mantenir la zona verda i l’aparcament”. La màxima responsable municipal també ha recordat que l’Ajuntament segueix treballant en altres accions en el marc del Pla local d’habitatge per ampliar el parc públic d’habitatges.

Consistori i veïnat es tornaran a reunir en uns dies per concretar les ubicacions finals en què s’edificaran els habitatges i equipaments previstos.

Font

Deja una respuesta