En este momento estás viendo L’Ajuntament envia a esterilitzar uns 200 gats de carrer cada any

L’Ajuntament envia a esterilitzar uns 200 gats de carrer cada any

L’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de Rubí, vigent des de fa més d’una dècada, específica que els gats que conviuen en el municipi i que s’han agrupat en colònies formen part de la fauna urbana i, com a tal, se’ls ha de respectar la manera de viure i, en la mesura que tècnicament sigui possible, se’ls ha de mantenir en l’espai que ocupen. El consistori assumeixi anualment el cost de l’esterilització i control sanitari d’aquests animals, especialment, davant l’augment cada vegada més gran d’aquesta població.

Des de 2014, l’Ajuntament encarrega aquesta tasca a una professional del Centre Veterinari Les Torres a través de contractes menors. El nou contracte superarà els 15.000 € de topall per a aquesta figura legal i, per tant, el projecte s’ha de treure per primera vegada a concurs públic.

Concretament, l’Ajuntament ha reservat un pressupost màxim de 72.000 € per a aquest nou contracte. La suma inclou 19.900 € per les tasques anuals d’esterilització (dos anys i un tercer de pròrroga) i l’IVA. El pressupost és suficient per a l’esterilització d’uns 200 gats anualment, aproximadament el volum que l’Ajuntament ha pagat els últims anys.

Més enllà de l’esterilització d’aquests gats de carrer, l’adjudicatari del contracte també haurà de dur a terme petites intervencions per millorar la qualitat de vida d’aquests animals quan sigui possible. També haurà d’estar preparat per practicar l’eutanàsia i incineració dels gats que arribin en estat terminal o amb esperances de vida molt curtes.

L’abast d’aquest contracte són els gats de carrer. Pel que fa a les mascotes domèstiques, però, és també recomanable que els amos les censin i esterilitzin per evitar la superpoblació i l’abandonament. L’operació es pot fer en qualsevol moment de la vida de l’animal, però és preferible programar-la abans del primer any de vida, per tal d’evitar hàbits que esdevinguin problemes de convivència posteriorment.

Font

Deja una respuesta