En este momento estás viendo Dos contenidors rosa a Rubí serviran per reciclar vidre i lluitar contra el càncer de mama

Dos contenidors rosa a Rubí serviran per reciclar vidre i lluitar contra el càncer de mama

Rubí se suma per primer cop a la iniciativa solidària Recicla vidre per elles, que impulsa Ecovidrio amb la col·laboració de la Fundació Sandra Ibarra amb el doble objectiu de promoure el reciclatge de vidre i contribuir a la lluita contra el càncer de mama a través de la recaptació de fons per a projectes d’investigació. Els dos contenidors de color rosa estan situats entre el carrer Doctor Robert i la plaça Catalunya i romandran entre dues i tres setmanes perquè la ciutadania pugui dipositar els envasos de vidre.

Sandra Ibarra és la coneguda model que es va enfrontar a la leucèmia dues vegades a la seva vida, quan tenia 20 i 27 anys, i actualment presideitx una fundació per a pacients i supervivents de càncer.

Per a l’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha manifestat que «el càncer de mama té, per sort, un alt percentatge de dones que es recuperen però és molt important la detecció precoç». L’alcaldessa ha recordat que aquest dimarts la façana de l’Ajuntament de Rubí es tenyirà de rosa per commemorar el Dia Mundial contra el Càncer de Mama, que pateixen majoritàriament dones però també hi ha un petit percentatge d’homes afectats.

Contaminació i càncer

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha aprofitat per recordar que la contaminació és un dels factors que pot contribuir a desenvolupar càncer, entre ells el de mama. En aquest sentit, el regidor ha insistit en què cal dipositar el vidre al contenidor verd ja que és un material que es pot reciclar infinites vegades.

“Tot i que reciclem unes 1.300 tones a l’any, també n’estem malbaratant ─llençant al contenidor de la resta─, unes 1.200 tones més. Això comporta uns 190.000 euros que podríem destinar a d’altres actuacions», ha dit.

Un miniglú rosa 

La iniciativa d’Ecovidrio ha anat creixent en els últims anys, arribant a 20 ciutats catalanes enguany, entre elles Rubí. Així ho ha explicat Sílvia Mayo, gerent a Catalunya. Mayo ha recordat que també està disponible un miniglú rosa que es pot adquirir a través de la web miniglú.es i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per contribuir a la prevenció i recerca d’aquest tipus de càncer.

Font

Deja una respuesta