En este momento estás viendo El Mercat Municipal diu adéu als plàstics d’un sol ús

El Mercat Municipal diu adéu als plàstics d’un sol ús

 

El mercat municipal de Rubí diu adéu als plàstics d’un sol ús. Es tracta d’una campanya que té com a lema “Mercats sostenibles. Adéu al plàstic d’un sol ús” que s’ha posat en marxa com una prova pilot a Rubí, Manresa i Viladecans.

La iniciativa té com a objectiu impulsar la sostenibilitat i reduir els residus de plàstic, especialment els d’un sol ús, mitjançant accions que fomentin la participació ciutadana i que involucrin els clients i paradistes. Durant la presentació que s’ha fet aquest matí al Mercat Municipal de Rubí, la diputada Desenvolupament econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha destacat que el projecte vol impulsar un model de comerç que comporti un consum responsable i sostenible als mercats, convertint-los en agents de cohesió social i desenvolupament sostenible.

A través d’aquesta campanya es vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de reduir els residus mitjançant l’ús de bosses de roba, envasos reutilitzables o el carretó en les compres alimentàries quotidianes. En aquest sentit, l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez ha explicat el perjudici que provoquen les bosses de plàstic al medi ambient.

I és que cada any se’n fabriquen al món més de 300 milions de tones de plàstic i només se’n recicla un 10%. La resta acaba als abocadors, s’escampa a la natura o es converteix en microplàstics, que s’incorporen a la cadena alimentària i poden provocar afectacions hormonals, neurològiques i oncològiques.

Com es desenvoluparà la campanya?

Es repartiran cartells amb consignes alternatives a l’ús del plàstic als paradistes perquè els posin entre els productes. Els paradistes donaran un passaport a cada persona que compri, que contindrà alguns consells i deu caselles que caldrà segellar. Per cada compra que es faci amb un envàs o bossa reutilitzable, s’aconseguirà un segell. És a dir, si el client fa servir el carro o bé dur les seves carmanyoles o bosses reutilitzables, el paradista segellarà una casella. Quan s’aconsegueixin 10 segells, s’obtindrà una bossa de reixeta, que servirà per seguir fent compres de forma sostenible.

La campanya a més comptarà amb la participació dels alumnes de 4t d’ESO de  l’institut Torrent dels Alous. Així doncs, en grups reduïts, i prèvia formació als instituts, els estudiants donaran a conèixer la campanya i els motius pels quals és necessari deixar d’utilitzar plàstics d’un sol ús. A més, també participaran en l’anàlisi posterior de les dades recollides.

Font

 

Deja una respuesta