En este momento estás viendo «Trenquem estereotips» repeteix edició durant aquest mes de novembre

«Trenquem estereotips» repeteix edició durant aquest mes de novembre

A partir del pròxim 9 de novembre s’iniciarà un nou cicle formatiu sobre diversitat cultural que organitza el Servei de Ciutadania de l’Ajuntament de Rubí amb la col.laboració del Servei d’Acció Comunitària. De fet, és la segona edició del Trenquem estereotips que té com a objectiu lluitar contra tots els estereotips existents a la nostra societat així com els prejudicis socials i per reivindicar el concepte de la diversitat.

Aquest nou curs està adreçat a aquelles persones que tinguin més de 18 anys i que poden ser plantilla del Consistori rubinenc o personal tècnic que treballi en alguna activitat que estigui relacionada amb el terreny social, educatiu, cultural i esportiu a més d’associacions de veïns i persones a títol individual.

Per mitjà d’aquest curs, es mostrarà com detectar discriminacions i actituds racistes i interpretar-les de forma estructural. La idea és, a més a més, aprofundir sobre el concepte de racisme i com es manifesta en el sistema social. Trobem 4 sessions que seran en línia i que seran impartides per l’entitat SOS Racisme: el dia 9 de novembre el tema serà Imaginaris discriminatoris; el dia 16 de novembre, Racisme: el racisme, una vulneració de drets humans; el dia 23 de novembre, Discurs d’odi racista. Què és? Com reconèixer-lo i, en darrer terme, el dia 30 de novembre, Canviem el marc! De narratives opressives a narratives transformadores. Totes les sessions seran el línia, començaran a partir de les 18.30h i duraran una hora i mitja. Si els assistents han participat a totes les sessions, rebran un certificat que servirà per acreditar-los com a agents antirumors i, per tant, estaran intregrats dins de la Xarxa Antirumors.

Per participar al cicle de formació de diversitat cultural cal formalitzar una inscripció en línia al web municipal (www.rubi.cat) abans del pròxim dilluns 8 de novembre. Es pot contactar amb el Servei d’Acollida i Nova Ciutadania al correu ciutadania@ajrubi.cat o al número de telèfon 606.30.07.08. Des del servei es facilitarà l’enllaç per poder-se connectar a la formació en línia.

Font

Deja una respuesta