En este momento estás viendo L’Ajuntament preveu replantar al febrer 140 arbres del nucli urbà

L’Ajuntament preveu replantar al febrer 140 arbres del nucli urbà

El Pla Director del Verd Urbà, en un treball de camp realitzat el 2020, va comptabilitzar 5.266 arbres als carrers del nucli urbà. D’aquests, 382 són baixes: hi ha 276 escocells buits, 76 arbres morts i 30 ja talats. La retirada d’aquests arbres, i la gestió del verd urbà en general, és un tema que ha estat força criticat a les xarxes socials els últims anys.

A la memòria «Plantacions d’arbrat al casc urbà de Rubí», redactada el novembre passat, consta que els tècnics municipals han identificat 140 d’aquests casos com a actuacions prioritàries. El nou contracte té com a objectiu la replantació d’arbres en aquests escocells i parterres. L’anunci de licitació es va publicar a finals d’any i la previsió és que els treballs puguin estar llestos abans d’acabar aquest mes de febrer.

Les actuacions es faran en arbres morts o escocells buits d’una trentena de carrers:

 • Plaça Catalunya
 • Plaça Onze de Setembre
 • Plaça Montserrat Roig
 • Carrer Magí Ramentol
 • Avinguda Barcelona
 • Carrer Fàtima
 • Passeig Francesc Macià
 • Passatge Àngel Guimerà
 • Carrer Flammarion
 • Plaça Pla i Pallejà
 • Carrer Galileu
 • Carrer del Vapor
 • Carrer Eduard Fontserrà
 • Carrer de Terrassa
 • Carrer Kepler
 • Plaça Miguel Hernández
 • Avinguda Comas i Solà
 • Carrer del Futur
 • Avinguda de l’Estatut
 • Carrer Mallorca
 • Carrer Antoni de Borja
 • Jocs Infantils del carrer Aneto
 • Camí de ca n’Oriol
 • Rambleta de Joan Miró
 • Carrer Sevilla
 • Passeig de les Torres
 • Plaça mediterrani
 • Carrer Joan Puig
 • Avinguda Pep Ventura

En alguns casos caldrà retirar la soca per plantar els nous arbres, mentre que altres exemplars s’hauran de talar. Alguns escocells s’anul·laran i es plantaran també alguns exemplars en parterres i rotondes. En alguns carrers cèntrics i amb molt pas de persones (av. Barcelona, passeig Francesc Macià, c/Magí Ramentol i c/Terrassa) es reduiran els escocells amb llambordes similars al paviment de la vorera que només deixaran espai per al tronc. La idea és guanyar accessibilitat i evitar caigudes i accidents provocats pel desnivell dels escocells.

El pressupost estimat del contracte, al qual s’hi podran presentar ofertes fins al 17 de gener, és de poc més de 72.500 €.

Més enllà de la reposició d’arbres morts a la trama urbana, l’Ajuntament també ha plantat recentment nous exemplars a zones verdes com el Parc de Ca n’Oriol o el Parc de la Pau i la Natura.

Font

Deja una respuesta