En este momento estás viendo La Mesa pel Dret a l’Habitatge redefineix part del seu funcionament per esdevenir un instrument més útil

La Mesa pel Dret a l’Habitatge redefineix part del seu funcionament per esdevenir un instrument més útil

La Mesa pel Dret a l’Habitatge de Rubí introduirà canvis en el seu funcionament per convertir-se en un instrument més útil als seus objectius. Així ho han acordat les entitats, organitzacions i grups municipals que integren aquest òrgan en una reunió mantinguda aquest dimecres.

La primera trobada de l’any de la mesa ha servit per debatre les opinions i propostes recollides durant els mesos d’octubre i novembre de 2021 en relació al seu funcionament. Les persones assistents han coincidit en la necessitat que aquest òrgan es mantingui com un espai d’intercanvi de coneixement i informació en temes d’habitatge però que incorpori alguns canvis per fer-lo més útil als seus participants. D’entre les diferents propostes de millora presentades, s’ha acordat recuperar els grups de treball per a temes específics i, en concret, dedicar-los a dues primeres qüestions prioritàries: d’una banda, els desnonaments i els circuits d’atenció per a les persones afectades, i de l’altra, la Llei 11/2020, de 18 de setembre, de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d’arrendament d’habitatge.

Aquests grups de treball, on podran participar voluntàriament els membres de la mesa i d’altres entitats i organitzacions, tindran un funcionament autònom en l’organització de la seva feina. Fruit del seu treball, elaboraran un informe amb propostes d’actuació i el presentaran al plenari de la mesa per a la seva consideració. Si s’escau, les iniciatives dels grups seran assumides per l’administració municipal i les organitzacions que integren la Mesa pel Dret a l’Habitatge.

A la reunió d’aquest dimecres, també s’ha acordat que, en funció del treball que realitzin aquests grups, es podrà convocar el plenari de la mesa per compartir informació sobre temes concrets relacionats amb l’habitatge a la ciutat.

Deja una respuesta