En este momento estás viendo Rubí aposta per l’autoconsum d’energia solar per contribuir a la millora del medi ambient i estalviar diners

Rubí aposta per l’autoconsum d’energia solar per contribuir a la millora del medi ambient i estalviar diners

Els rubinencs i les rubinenques tenen una eina poderosa per tal de lluitar contra l’emergència climàtica i, alhora, estalviar diners. Es tracta de l’autoconsum fotovoltaic, ja sigui per a comunitats veïnals o per a cases unifamiliars. El servei Rubí Brilla assessora la ciutadania en aquesta matèria.

«Tota aquella energia que s’autoprodueix a les teulades serà estalvi des del primer moment, i més tenint en compte els preus elevats de l’electricitat que fa mesos que estem veient«, ha assegurat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

El servei Rubí Brilla ofereix assessorament i acompanyament gratuït a tots aquells rubinencs i rubinenques que es plantegen l’opció de l’autoconsum solar. Així, resol qüestions com el nombre de plaques que es necessiten, quina inversió cal fer, quant de temps es tardarà en amortitzar l’obra o quines subvencions hi ha disponibles.

Aquestes informacions s’obtenen gràcies a un informe que es genera a partir de les dades reals de consum de la persona interessada. Per tal de sol·licitar l’informe, cal omplir aquest formulari. El fet que estigui basat en consums reals certifica que s’ajusta perfectament a les necessitats de la persona que el sol·licita, cosa que ajudarà a trobar una bona oferta quan es demani pressupost a les empreses especialitzades.

Paral·lelament, Rubí Brilla també ha posat en marxa un cercador d’empreses de serveis energètics a la web municipal. En aquest espai es poden trobar empreses en funció de quines siguin les necessitats i prioritats, segons els resultats de l’informe personalitzat, i s’hi pot contactar per tal que aquestes firmes facin arribar la seva oferta a la persona interessada.

Per posar-se en contacte amb Rubí Brilla, cal escriure un correu electrònic a l’adreça rubi_brilla@ajrubi.cat o bé trucar al 93 581 39 00.

 

Avantatges fiscals a Rubí

A més de l’estalvi energètic que generen les instal·lacions solars a Rubí, les persones que aposten per l’autoconsum tenen altres avantatges econòmics, ja que existeixen diferents bonificacions fiscals i subvencions.

Així, els habitatges que autoconsumeixen l’energia gaudeixen de la bonificació del 95% en l’ICIO i tenen l’IBI bonificat al 50% durant 5 anys o fins, com a màxim, la meitat del cost de la instal·lació, la qual cosa farà que l’amortització econòmica de l’obra s’escurci molt. A més, ara també poden disposar de les subvencions de l’Institut Català d’Energia. Aquestes subvencions sufraguen aproximadament entre un 20 i un 30% de l’obra.

 

Rubí i l’autoconsum

Segons dades de l’Institut Català d’Energia, el Vallès Occidental és la comarca amb més instal·lacions d’autoconsum fotovoltaic de Catalunya. Rubí tampoc queda enrere: la ciutat ocupa la novena posició en el rànquing de pobles i ciutats amb més instal·lacions de tot el país.

Amb dades actualitzades del setembre de 2021, a Rubí hi ha 171 instal·lacions fotovoltaiques per a l’autoconsum domèstic i la dada creix trimestre rere trimestre.

Deja una respuesta