En este momento estás viendo La memòria històrica i els artistes locals protagonitzen la nova temporada dels espais expositius municipals

La memòria històrica i els artistes locals protagonitzen la nova temporada dels espais expositius municipals

Els espais expositius municipals acolliran durant aquest any prop d’una quinzena d’exposicions. El Museu Municipal Castell (MMUC) serà l’espai de referència per a les mostres de contingut històric, mentre que l’Antiga Estació i l’Aula Cultural donaran tot el protagonisme als i a les artistes locals.

La temporada del MMUC s’ha iniciat aquest mes de gener amb l’exposició El farcell de postguerra, que és podrà visitar a la planta baixa de l’equipament fins al 27 de març. Es tracta d’una producció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Museu d’Història de Catalunya i la Fundació Antiga Caixa de Sabadell 1859 que ret homenatge a totes aquelles famílies que van viure les grans dificultats dels anys posteriors a la Guerra Civil.

Del 7 d’abril al 22 de maig, li prendrà el relleu la mostra La Catalunya de 1920-30. Memòria retrobada, una selecció d’imatges del fons Roisin dipositat en l’Arxiu Històric Fotogràfic IEFC, sobre la vida quotidiana a Catalunya durant el primer terç del segle XX. L’exposició inclourà un apartat exclusiu d’imatges de Rubí.

La següent cita al MMUC serà del 2 de juny al 31 de juliol amb la mostra Press start. Comença el joc, produïda per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Es tracta d’una visió històrica sobre el videojoc que s’ocupa sobretot del seu caràcter interactiu i, per tant, de les possibilitats que té en l’ambit de l’educació, la integració social, la comunicació o l’art, entre d’altres.

La temporada del museu municipal es tancarà a la tardor amb la mostra Resistents i deportades, de l’entitat Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya amb la col·laboració de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. La mostra s’endinsa en la història de la resistència i la deportació femenina durant l’holocaust, posant especial èmfasi en les dones republicanes espanyoles que van passar pel camp de concentració de Ravensbrück.

Aquesta activitat expositiva del museu, es complementarà, com sempre, amb les propostes familiars dels Diumenges al MMUC. Es tracta de tallers i espectacles de periodicitat mensual i accés gratuït.

 

Un aparador per als artistes locals

La programació dels espais expositius Aula Cultural i Antiga Estació posarà el focus en la producció d’artistes rubinencs.

A l’Aula Cultural, la temporada s’iniciarà el 24 de febrer amb la mostra de Sergi Marcos Àmbits i senderes, en què el pintor local ensenyarà el projecte sobre paper de cadascun dels temes i la seva plasmació definitiva en fusta, molt més gran. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’abril.

L’abstracció de Marcos donarà pas al realisme. Del 12 de maig al 23 de juliol, Miquel Mas presentarà L’ànima de les coses; i del 15 de setembre al 29 d’octubre, Carme Llop mostrarà una selecció de la seva obra pictòrica.

Al desembre, l’Espai Expositiu Aula Cultural deixarà momentàniament la pintura per acollir, com cada any, la mostra de diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí.

Pel que fa a l’Antiga Estació, la programació d’exposicions s’iniciarà amb Yo soy, un recull de 32 obres de les artistes que integren l’Asociación Mujeres Creativas del Vallès que es podrà veure del 17 de febrer al 3 d’abril.

Del 7 d’abril al 29 de maig, Xavi Oller hi mostrarà En el camí, una trentena de fotografies de viatges realitzats per l’autor.

La càmera de fotos també serà la protagonista del 6 de juny al 31 de juliol. Ramón Batallà portarà a l’Antiga Estació La Riera, on mostra aquest espai natural rubinenc amb una mirada propera, immersiva i pausada.

Com ja és tradició, l’alumnat del taller d’Anna Tamayo també tindrà el seu espai en aquesta sala d’exposicions. Del 8 de setembre al 23 d’octubre, hi exposarà obres inspirades per la pintora nord-americana Georgia O’Keeffe, coneguda per la seva producció abstracta però també pels seus quadres de flors o de vistes de Nova York.

La programació de l’Espai Expositiu Aula Cultural es tancarà del 10 de novembre al 31 de desembre amb una mostra de l’obra pictòrica de Joana Sánchez, que explora la fusió o abolició de límits.

Font

Deja una respuesta