En este momento estás viendo L’Ajuntament recupera la font de Can Matarí, tapiada des de feia més de 25 anys

L’Ajuntament recupera la font de Can Matarí, tapiada des de feia més de 25 anys

L’Ajuntament ha finalitzat les obres de rehabilitació de la font de Can Matarí, a Castellnou. Es tracta d’una mina d’aigua de titularitat municipal, que feia més de 25 anys que estava tapiada.

La font s’ubica al torrent de Can Matarí. Durant els treballs de recuperació, s’ha comprovat que no es tracta exactament d’una font, sinó d’una mina d’aigua molt similar pel que fa a la forma i la mida a la de la font de Can Moritz.

No existeix una base documental històrica de l’origen d’aquesta mina d’aigua. Tot i així, segons s’informa al blog del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí i Centre Excursionista de Rubí, Louis Moritz ─fundador de la casa de cerveses del mateix nom─ va comprar als afores de Rubí la finca on s’ubicava la desapareguda masia de Can Matarí amb la intenció de fer-hi una casa d’estiueig. Van ser els seus hereus qui finalment, el 1920, van fer edificar la residència modernista, de la qual se’n desconeix l’arquitecte. Als anys 50, la família Moritz va vendre la finca a Construcciones Junyent, que va reparcel·lar els terrenys i, d’aquesta manera, va néixer la urbanització de Castellnou.

Com que no hi havia un fons documental que estipulés com havia de fer-se la rehabilitació, l’Ajuntament ha optat per recuperar la mina d’aigua, que feia més d’un quart de segle que estava tapiada, garantir el drenatge de l’aigua i fer una ornamentació amb material d’acer corten amb el dibuix de l’actual casa de Can Moritz o Can Matarí.

«Aquesta recuperació del patrimoni afegeix un nou element al relat de tota la zona de la font de Can Mortiz, fent especialment singular aquest tram de la ruta 8 de la xarxa d’itineraris naturals de Rubí«, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

L’equip de manteniment traslladarà les tanques de fusta que prohibeixen accedir a l’entorn de Can Moritz just abans de la font, amb l’objectiu d’integrar-la a aquest entorn natural.

Deja una respuesta