En este momento estás viendo DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DEL PLE MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE RUBÍ DE CONDEMNA A L’AGRESSIÓ DE RÚSSIA A UCRAÏNA

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DEL PLE MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE RUBÍ DE CONDEMNA A L’AGRESSIÓ DE RÚSSIA A UCRAÏNA

Aquesta mateixa matinada el govern de Rússia ha anunciat una operació militar a l’est d’Ucraïna després d’anys de conflicte. Rússia ha bombardejat diversos punts del país ucraïnès, com Sloviansk, Kramatorsk i Khàrkiv, a uns 30 quilòmetres de la frontera russa i també a la capital, Kíev.

La disputa entre Rússia i Ucraïna és un conflicte polièdric en el qual els aspectes històrics, culturals, geopolítics i econòmics es creuen en un escenari d’enfrontament entre dues potències mundials, Rússia i l’OTAN. Aquesta gran complexitat requereix una responsabilitat de la mateixa dimensió a l’hora de trobar-hi una sortida pacífica, no només per part dels actors directament implicats sinó que també de tots els que poden tenir un paper destacat, en especial per la Unió Europea, per tal de generar espais de negociació, cooperació i acord.

El nostre ajuntament, compromès amb la pau, considera que es tracta d’un atac injustificable i d’una inadmissible violació del dret internacional. Lamentem que finalment hagi fracassat el diàleg polític i Rússia hagi escollit el camí de l’agressió.

Així doncs, creiem que cal contribuir a desescalar el conflicte i apostar per la desmilitarització de la zona i per l’establiment d’un diàleg enfocat a la construcció de pau. A dia d’avui, la seguretat i el lliure exercici de drets de la població civil està en perill, una situació que s’agreujarà molt més amb l’existència d’un conflicte bèl·lic obert, un fet que generarà de ben segur migracions forçades que caldrà atendre, violència contra la població civil i una crisi humanitària al cor d’Europa.

Per tot això apel·lem a la comunitat internacional, en especial a la Unió Europea, a adoptar un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans de tota la ciutadania de la regió.

És per aquests motius, que el Ple de la ciutat de Rubí es pronuncia en el següents termes:

 

  1. Condemnar l’atac injustificable de Rússia a Ucraïna i la violació del dret internacional.
  2. Enviar un missatge de solidaritat a tota la ciutadania, col·lectius i institucions d’Ucraïna.

Demanar a la Unió Europea que adopti un paper de mediació per preservar la vida i els drets humans del pobre ucraïnès

Deja una respuesta