En este momento estás viendo L’Ajuntament posa en marxa la Rubicleta, el nou servei d’aparcament segur per a bicicletes de la ciutat

L’Ajuntament posa en marxa la Rubicleta, el nou servei d’aparcament segur per a bicicletes de la ciutat

L’Ajuntament de Rubí estrena un nou servei d’aparcament segur per a bicicletes, que ha batejat amb el nom de Rubicleta. L’espai està situat al davant del Rubí Forma, molt a prop de l’estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), i té capacitat per a 20 vehicles d’aquestes característiques, que s’ubiquen en dos nivells.

Durant la presentació de la Rubicleta, l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, s’ha referit al marc que engloba aquesta actuació: “A Rubí disposem d’un Pla director de la bicicleta, que es deriva del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), i treballem visualitzant una ciutat neta, més saludable i sostenible. I el foment del transport també sostenible, com pot ser l’ús de la bicicleta, a banda del transport públic, encaixa perfectament amb aquests objectius”.

Se la seva banda, el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz, ha assegurat que “l’ús de la bicicleta salva vides”. Segons el regidor, “hi ha unes 76 persones que moren cada any abans d’hora a Rubí fruit dels contaminants que emeten els cotxes. És un problema que afecta tota l’àrea metropolitana. Què no genera aquestes partícules contaminants? La bicicleta. Per això volem afavorir que la gent la faci servir”.

De fet, aquesta actuació està emmarcada dins la política de sostenibilitat que impulsa el Consistori, que s’ha fixat com a objectiu reduir un 55% la producció de C02 de cara al 2030, i alineada amb el Pacte per la qualitat de l’aire supramunicipal.

 

Pressupostos participatius

La iniciativa, impulsada pel servei Rubí Brilla, està en sintonia amb una de les propostes plantejades als Pressupostos participatius 2020 d’infants i adolescents. Tot i que el projecte inicial s’adreçava a persones majors de 18 anys, s’ha optat per rebaixar l’edat fins als 12 anys per tal de donar resposta a la proposta ciutadana. “Per nosaltres és molt important fer possible propostes que surten d’espais on s’obre la possibilitat de participar”, ha explicat l’alcaldessa.

En el mateix sentit s’ha expressat la regidora de Participació Ciutadana, Elena Montesinos Pujante: “Les propostes que sorgeixen del Consell d’infants i adolescents estan molt alineades amb el model de ciutat neta, sostenible i amable que impulsen des de l’Ajuntament, on es creïn espais per socialitzar. I des d’aquest punt de vista és molt important que després tinguin el retorn d’allò que s’està fent i que en puguin fer ús”.

Per utilitzar el servei només cal accedir a www.parkingverde.com o descarregar l’aplicació gratuïta Pverde (Android o App per a Android) i escollir l’aparcament de Rubí, la Rubicleta. L’espai, a banda de permetre l’estacionament d’una vintena de bicicletes, també disposa d’un punt d’autoreparació al seu interior, amb un kit bàsic d’eines i una manxa per inflar els pneumàtics.

El cubicle està dotat d’un circuit tancat de videovigilància per a major seguretat de les persones usuàries i s’activa mitjançant l’app o un codi d’usuari, només per a persones registrades prèviament.

El servei, que és gratuït, funciona les 24 hores del dia, 365 dies l’any. Les persones usuàries disposen d’un temps màxim d’estacionament de 48 hores consecutives o bé 72 hores en cas de cap de setmana entremig. En cas d’excedir el temps màxim, es penalitzarà la persona usuària amb dies no hàbils per al servei.

Objectius de Desenvolupament sostenible

  • Energia neta i assequible
  • Ciutats i comunitats sostenibles
  • Acció climàtica

Imatges relacionades

La Rubicleta s'ha presentat aquest dilluns (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)
La Rubicleta s’ha presentat aquest dilluns (foto: Ajuntament de Rubí – Localpres)

Deja una respuesta