En este momento estás viendo El col•lector de Can Xercavins podria estar enllestit en un any

El col•lector de Can Xercavins podria estar enllestit en un any

Les obres d’aquest equipament de recollida d’aigües residuals ja han estat licitades i començaran pròximament. L’arranjament del col·lector Conca 2, malmès pel temporal Glòria, estarà enllestit abans de l’estiu i la neteja del de Ca N’Oriol ja s’ha acabat.

 El regidor de medi natural i sostenibilitat, Andrés Medrano, ha explicat a Ràdio Rubí les actuacions que s’estan duent a terme en diferents conductes subterranis per posar-los al dia i millorar el sistema de clavegueram de la ciutat.

El col·lector de Can Xercavins és una de les demandes històriques de la ciutat (vegeu notícia). Gràcies a aquesta actuació es podrà solucionar per fi la problemàtica en una infraestructura que dona servei a les urbanitzacions i que porta malmesa dècades. Les obres començaran al voltant de l’estiu amb un pressupost aproximat de 2,5 milions d’euros que sufragarà l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). És un conducte d’uns 5 quilòmetres i les obres tindran una durada de 6 mesos.  Medrano ha recordat que l’Ajuntament de Rubí ja va fer la seva part i ara és el torn de l’ACA d’acabar aquesta gran obra. El regidor ha recordat les disfuncions històriques del col.lector de Can Xercavins:

 

L’Ajuntament de Rubí també treballa en el col·lector conegut com a Conca 2, al marge dret de la riera de Rubí, que recull les aigües residuals de Can Balasc, Can Serrafossà i Can Ximelis (vegeu notícia). Aquest conducte, construït fa set anys, havia quedat malmès per les pluges del temporal Glòria al 2019. Les obres de recuperació estaran enllestides abans de l’estiu.

Finalment, s’ha actuat al col·lector de Ca N’Oriol que estava tenint problemes pel llançament de productes sòlids com ara tovalloletes als desaigües. S’ha netejat i s’ha instal·lat un sistema de retenció de residus sòlids.

Font

Deja una respuesta