En este momento estás viendo Rubí tindrà un centre d’emergència per animals abandonats o perduts

Rubí tindrà un centre d’emergència per animals abandonats o perduts

L’Ajuntament està treballant per posar en marxa un centre d’acollida de curta estada per a animals perduts o abandonats, que disposarà de 10 boxes. Aquests animals seran traslladats a aquesta instal·lació municipal per agilitzar la recuperació per part dels seus propietaris.Amb la implementació d’aquest centre, es preveu un increment del número d’animals recuperats. A més, suposarà una reducció de l’estrès dels animals al minimitzar el temps de trasllat i d’estada a les instal·lacions.

 

Actualment Rubí no disposa d’una protectora per animals abandonats. Segons explicava el regidor s’ha valorat el cost que això representaria i s’ha preferit apostar per una solució per a casos d’emergència per recuperar el màxim d’animals possible.

Els animals estaran al centre un màxim de tres setmanes. Passat aquest temps, s’entendrà que l’animal ha estat abandonat i anirà a un centre d’acollida per ser adoptat per una nova família.

Nova legislació a l’estat espanyol

A la taula de benestar animal d’aquest dimecres estava convidat el director general dels drets dels animals del govern central, Sergio Torres. Torres va compartir amb els membres de la taula l’avantprojecte de llei que està elaborant el govern espanyol i que per primer cop considera els animals éssers vius amb drets. El director general va explicar que des del govern es vol fer copartíceps d’aquest canvi legislatiu als ajuntaments.

 

La taula de benestar animal va comptar, per primer cop, amb una primera part oberta a la ciutadania

En aquest espai s’ha tractat Pla de benestar animal i tinença responsable que està elaborant el consistori. Ja s’ha fet la diagnosi tècnica i el procés participatiu i en aquests moments s’està executant el Pla d’accions i seguiment. Ja s’han concretat els objectius i les línies estratègiques, així com les actuacions que se’n derivaran.

També s’ha parlat de la posada en marxa del Grup de treball de colònies felines. La idea és ordenar i quantificar les colònies de gats que hi ha a la ciutat, fer un estudi de les necessitats dels espais d’acollida, impulsar les autoritzacions a ciutadans per alimentar-los i supervisar el programa d’esterilització.

Font

Deja una respuesta