En este momento estás viendo L’Ajuntament instal·la un punt d’intercanvi de llibres a la zona de la font de Can Moritz

L’Ajuntament instal·la un punt d’intercanvi de llibres a la zona de la font de Can Moritz

Aquesta setmana, l’Ajuntament de Rubí ha instal·lat el primer punt d’intercanvi de llibres municipal al medi natural. L’armariet s’ha ubicat a la zona de la font de Can Mortiz i té per objectiu que la ciutadania hi deixi aquells llibres que ja no fa servir perquè puguin ser llegits per altres persones usuàries.

D’aquesta manera, s’allargarà la vida útil d’aquests exemplars i, així, s’evitarà que es converteixin en residus abans d’hora.

L’armariet està fabricat amb fustes reciclades i ha estat construït pel servei de Manteniment, seguint el mateix procés que el que hi ha als horts municipals de Cova Solera ─en aquest cas, d’ús exclusiu per a les persones que conreen una parcel·la en aquesta instal·lació─.

Els primers llibres que es poden trobar en aquest punt d’intercanvi han estat cedits per la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler, però la idea és que siguin els rubinencs i les rubinenques qui vagin nodrint aquest espai amb aquells exemplars que ja no els interessen.

Aquest és el primer punt d’intercanvi de llibres municipal ubicat al medi natural, però n’hi ha un altre, fruit d’una iniciativa particular, que està ubicat al camí que segueix el torrent dels Alous. L’objectiu del Consistori és crear altres espais similars al medi natural per promoure aquest intercanvi cultural i, alhora, prevenir residus.

«Amb aquesta acció busquem promoure la parella natura-cultura, un intercavi generós i enriquidor, el passeig i la lectura, un model allunyat dels models d’oci basats en el consum atropellat«, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz.

A banda, Rubí també compta amb altres punts d’intercanvi: n’hi ha un a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler i també es poden intercanviar en el marc del servei de la Trocalleria.

Font

Deja una respuesta