En este momento estás viendo Tres refugiades ja viuen en un pis temporal d’acollida obert a Rubí

Tres refugiades ja viuen en un pis temporal d’acollida obert a Rubí

La Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) ha obert a Rubí un pis d’acollida temporal amb cinc places. El recurs fa un parell de setmanes que funciona i està pensat per atendre els sol·licitants d’asil i protecció internacional que, o bé no han pogut accedir al programa estatal de refugiats, o bé estan tramitant la seva petició.

Des de la CCAR asseguren que les cites per acollir-se al programa estatal estan saturades i, amb l’excepció dels refugiats provinents de la guerra d’Ucraïna, amb prou feines s’estan donant noves oportunitats.

Fa dos anys que l’entitat té un conveni amb l’Ajuntament per gestionar a Rubí un Punt d’atenció a refugiats. Helena Maya, coordinadora d’atenció a les persones de la CCAR, explica que s’ha decidit obrir el pis després de trobar que era una necessitat per a la gent que atenen des d’aquesta oficina municipal, que sovint es troben en vulnerabilitat socioeconòmica i sense lloc on dormir.

El pis de la CCAR a Rubí té espai per a cinc places. Les persones que l’ocupen es decideixen en una comissió mixta entre l’entitat i l’Ajuntament, en funció de les seves necessitats i de l’itinerari seguit des del Punt d’atenció als refugiats. A banda del pis, també se’ls facilita diners per aliments i transport, i una treballadora social els fa un seguiment periòdic per ajudar-los amb la inserció laboral.

Avui dia, ja hi viuen tres persones. Es tracta d’una dona de Colòmbia i una altra dona del Perú i la seva filla. Aquesta última explica que poder tenir un espai on viure temporalment li ha donat una estabilitat que necessitava, i que així pot mitigar una mica la pressió de buscar-se feina un futur mentre tramita la petició de protecció internacional i regularitza la seva situació legal a Espanya.

La CCAR  ha posat en marxa aquest pis en col·laboració amb l’Ajuntament i la societat municipal PROURSA.

Tant Maya com una de les usuàries del pis d’acollida han passat aquest dilluns pel magazín ‘Rubí al dia’.

Font

Deja una respuesta