En este momento estás viendo La Quinzena de les diversitats combatrà els prejudicis i els estereotips

La Quinzena de les diversitats combatrà els prejudicis i els estereotips

L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, impulsa la Quinzena de les diversitats, una programació d’activitats que té com a objectiu combatre els estereotips i prejudicis i reivindicar la diversitat com un valor positiu i enriquidor. La proposta, que tindrà lloc entre el 10 i el 21 de maig, inclou espectacles, tallers i xerrades en diferents espais de la ciutat.

La Quinzena de les diversitats arrenca el 10 de maig amb un taller per aprendre com preparar un autèntic te marroquí (La Cruïlla -17 h) i inclou l’acte de reconeixement als veïns i veïnes de Rubí procedents d’altres països que han completat el circuit formatiu sobre competències lingüístiques, culturals i laborals catalanes. La trobada de final de curs tindrà lloc el 18 de maig a les 17.30 h al pati de l’Ateneu i comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

El 21 de maig de 17 a 19 h, a la plaça Nova Estació, es posarà en marxa  El tren contra els rumors i estereotips, a càrrec de la Xarxa Antirumors.  L’activitat està pensada com una gimcana, oberta a tothom, en què les persones participants pugen a un tren imaginari que ha de passar per tres parades: la taquilla, on reflexionaran sobre els rumors i estereotips i on podran fer servir una bústia de la discriminació; jocs del món, on participaran en jocs d’arreu per reconèixer similituds i treballar contra les discriminacions racials; i la xarranca de la sensibilització, on a través de preguntes i respostes podran desmuntar rumors i estereotips contrastant-los amb dades reals. Durant l’activitat hi haurà espectacle de balls i música tradicional de diferents països.

El programa també incorpora l’acte de cloenda del projecte Biblioteca Humana el 18 de maig de 10 a 13 h, al pati de l’Ateneu. L’Ajuntament de Rubí, a través del servei de Ciutadania, en col·laboració amb la Fundació UniPau i la Diputació de Barcelona impulsen una Biblioteca Humana amb  l’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut La Serreta per treballar la diversitat i la no discriminació. La Biblioteca Humana és una biblioteca formada per persones, en lloc de llibres, que comparteixen les seves històries de vida i experiències amb els nois i noies, amb la finalitat de desfer prejudicis i promoure la diversitat. En clau educativa, durant tot el mes de maig, s’oferirà als centres educatius locals tallers amb l’objectiu de fer reflexionar l’alumnat sobre les causes i les conseqüències de la discriminació i les desigualtats i la riquesa de la diversitat.

Completen el programa un taller teòric i pràctic de drag, a càrrec del col·lectiu Kaipé (13 de maig a les 17.30 h, a l’Espai Jove Torre Bassas); un taller de teatre sobre els conflictes de convivència entre veïns i veïnes (17 de maig de 17.30 a 19.30 h, a la Sala d’Exposicions de la Biblioteca Mestre Martí Tauler) i l’espectacle Contes del món de les germanes Baldufa de la Cia. Tanaka Teatre, que es podrà veure els dies 10, 12, 17 i 19 en diferents espais públics de la ciutat. En aquest espectacle, la Lilian i la Sophie són dues germanes que compartiran amb el públic tres històries que han conegut rondant pel món.

El programa complet de la Quinzena de les Diversitats es pot consultar a www.rubi.cat/diversitats.

Font

Deja una respuesta