En este momento estás viendo Rubí destinarà els 3 milions d’euros del romanent de tresoreria a manteniment i esports

Rubí destinarà els 3 milions d’euros del romanent de tresoreria a manteniment i esports

El romanent de tresoreria dels últims exercicis permetrà finançar projectes per valor de 3.385.000 euros abans que acabi l’any. Així es va aprovar durant el Ple municipal del mes d’abril. La sessió va donar el vistiplau  a una proposta de romanent per valor de 3,2 milions d’euros, als quals s’hi sumen 108.000 euros de la dissolució del Consorci per a la promoció i desenvolupament de la B-30. El govern municipal destinarà aquests més de tres milions d’euros a temes de Manteniment, Cultura i Esports. “En un moment com l’actual, una etapa de recuperació econòmica i social després de temps difícils, aquests diners seran molt útils i contribuiran a millorar alguns aspectes del nostre entorn”, ha explicat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez. Pel portaveu del grup municipal d’En Comú Podem, Andrés Medrano Muñoz, el romanent permetrà “reforçar i accelerar accions que ja es tenien previstes i que afecten directament la ciutadania”. És el cas d’accions relacionades amb la sostenibilitat com l’impuls de l’autoconsum i els projectes que tenen a veure amb la renaturalització del balcó de la riera.  “És una oportunitat i l’aprofitem”, ha conclòs l’edil.

Els dos representants del govern municipal han detallat als mitjans de comunicació els projectes més rellevants que es finançaran a partir del romanent. Així, el govern destinarà 674.000 euros a qüestions de manteniment: millora de l’enllumenat de carrers, millores de parcs infantils i senyalització de l’entorn natural. També a càrrec del romanent, el govern impulsa un Pla de Millora dels Centres Educatius de 390.000 euros. “En aquest cas, com a administració, només tenim les competències de manteniment dels centres educatius, ja que la inversió correspon a la Generalitat de Catalunya. Però el cert és que als darrers anys hem hagut de compensar amb manteniment la falta d’inversió del govern català”, ha argumentat Martínez. A més, 42.000 euros aniran a les urbanitzacions, en accions de manteniment prioritzades de la mà de la Taula de les Urbanitzacions, i 163.000 euros, a la millora de l’enllumenat públic.

La partida dedicada a temes culturals i comercials és de 655.000 euros. Aquesta injecció econòmica permetrà repetir la proposta del festival fotogràfic La Nuu, dotar econòmicament el Pla Acció Innovació Cultural (PAIC) i continuar amb l’arranjament del Mercat Municipal. 15.000 euros es faran servir per millorar les carrosses de Ses Majestats els Reis Mags d’Orient.

Finalment, Martínez i Medrano han explicat que s’han assignat 237.000 euros a millores en les instal·lacions esportives del municipi i la creació d’un parc de parkour. La nova instal·lació, situada al costat de parc de cal·listènia del 25 de setembre costarà 60.000 i respon a una demanda dels i les joves de la ciutat.

Font

Deja una respuesta