En este momento estás viendo Al juny arrenca una nova edició dels Pressupostos Participatius

Al juny arrenca una nova edició dels Pressupostos Participatius

L’edició dels Pressupostos Participatius 2023 arrenca el mes de juny amb el període de presentació de propostes. La ciutadania de Rubí de totes les edats està citada a dir la seva en un procés que decidirà com s’inverteixen 300.000 euros dels comptes municipals. Aquesta quantitat es reparteix en dos processos. D’una banda, els infantils i adolescents, que gestionaran el destí de 50.000 euros, a través dels seus òrgans de participació i que ja està en marxa. I de l’altra, els rubinencs i rubinenques majors de 16 anys decidiran com invertir els 250.000 euros restants.

En aquest moments, el procés es troba en la primera fase que està destinada a donar a conèixer la iniciativa, el seu calendari i el seus mecanismes.

Juny és el moment on els majors de 16 anys podran presentar les seves idees per millorar Rubí. Les aportacions es poden fer a través de la plataforma Participa Rubí i a través del taller de participació que tindrà lloc el 21 de juny. A més, durant aquest mes s’habilitaran diferents punts itinerants on es recolliran idees.

Una vegada recollides les aportacions de la ciutadania, la Comissió de Seguiment Tècnica dels Pressupostos s’encarregarà d’analitzar, quantificar i validar les idees recollides. Aquesta fase s’allargarà de juliol fins a finals de setembre.

A l’octubre, serà el moment perquè els veïns i veïnes de Rubí decideixin, a través de Rubí Participa, quines són les accions prioritàries entre totes les recollides i validades. A partir de l’1 d’octubre, totes les persones majors de 16 anys i empadronades a Rubí podran donar suport a les propostes que considerin més importants o més rellevants. D’aquesta fase, en sortiran les propostes finalistes.

Finalment, al novembre, es decidirà quines són les propostes que es faran realitat amb els vots de la ciutadania. En aquest termini s’haurà de decidir quines de les propostes finalistes es faran realitat.

És important que les propostes responguin al concepte d’inversió, és a dir, tot allò que l’Ajuntament pot construir i adquirir i és perdurable en el temps. A més, ha de donar resposta a una necessitat concreta sobre un espai públic: ciutat, barri, carrer o espai municipal.

Altres condicions que han de complir les propostes:

  •  Fer referència a àmbits i matèries de competència municipal.
  • Ser realitzables tècnicament i viables econòmicament, respectant el marc jurídic i legal existent.
  • No contradir els plans vigents.
  •  No representar un cost addicional en futurs pressupostos ni crear dependència.
  •  Que no suposi la contractació de personal.
  • No tenir un cost superior als 125.000 euros.

Font

Deja una respuesta