En este momento estás viendo Les persones que han obtingut el Certificat d’Acollida durant el curs 2021–2022 reben el reconeixement de la ciutat

Les persones que han obtingut el Certificat d’Acollida durant el curs 2021–2022 reben el reconeixement de la ciutat

L’Ajuntament de Rubí, a través del Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes, ha expedit 54 certificats d’acollida entre juliol de 2021 i abril de 2022. Les 54 persones certificades han estat convidades a un acte de reconeixement institucional aquest dimecres que ha comptat amb la presència de l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez; la regidora de Ciutadania, Elena Montesinos Pujante, i M’hamed Abdelouahed Allaoui, tècnic de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat de Catalunya.

Durant el curs us heu acostat a la realitat de la ciutat, heu après quins són els vostres drets i els vostres deures de ciutadans i ciutadanes i avui, a més de donar-vos la benvinguda oficial, celebrem que ja disposeu de tota la informació que us cal per viure en plenitud a la ciutat. Com diu el mural, “Saber és poder””, ha dit l’alcaldessa durant la benvinguda a les persones assistents. La màxim edil s’ha referit així al mural que el artistes de Reskate Studio han fet a la paret mitgera de l’Ateneu Municipal, on ha tingut lloc l’entrega dels cerificats, dins de la iniciativa COLOR. L’obra recrea la deessa Atenea amb el text “Saber és poder”. Abdelouahed Allaoui ha lloat l’organització de l’acte d’entrega de cerificats: “Quan jo vaig arribar no podia imaginar actes com aquest. Tothom ofereix la formació per obtenir els certificats. Però un acte com aquest, on l’alcaldessa del municipi et dona la benvinguda… significa que som importants per la ciutat”.

Sanae El Aghdas i Jaime Andrés Arteaga Solis, dos dels alumnes que han obtingut el certificat, han compartit amb les persones assistents l’experiència del seu procés d’aprenentatge. “Aquesta ha estat la meva primera experiència estudiant a Catalunya, a Rubí. Gràcies als cursos hem après sobre el món laboral, la cultura i llengua catalana. Estic molt emocionada i tinc moltes ganes d’aprendre més per integrar-me a la societat i tenir un bon futur” ha explicat El Aghdas que, com la resta de l’alumnat, ha agraït el suport del servei de Ciutadania i de tot el professorat. “Moltes gràcies a totes les persones que han fet més fàcil aquest procés d’integració, per ajudar-nos a fer que els projectes que ens han portat a aquest país es converteixin en realitat” ha conclòs Arteaga Solis.

Els i les alumnes certificats  han rebut una planta de la Font del Ferro i una llibreta amb la imatge de la Quinzena de les diversitats, que emmarca l’acte d’entrega.

Certificats d’acollida

Per obtenir la certificació, l’alumnat ha cursat 90 hores de competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana, 15 hores de coneixements de l’entorn laboral, 15 hores de coneixements de la societat catalana i el seu marc jurídic i 15 hores de prevenció violències masclistes, en el cas de les persones que han participat del Pacte d’Estat contra la violència de gènere.

Tot i que el certificat és expedit pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, és l’Ajuntament de Rubí qui executa i gestiona el Servei de Primera Acollida. El consistori rubinenc ofereix aquest servei en compliment de la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya i el Decret 150/2014, de 18 de novembre, dels serveis d’acollida de les persones immigrades i de les retornades.

El Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes està cofinançat pel Departament de Treball, Afers socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu de la Unió Europea.

Deja una respuesta