En este momento estás viendo El Ple votarà el Pla d’Inclusió Social i el Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament de Rubí

El Ple votarà el Pla d’Inclusió Social i el Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament de Rubí

El Ple municipal d’aquest dijous, que correspon al mes de maig, aprovarà el Pla d’Inclusió Social i el Pla Director de Cooperació per al Desenvolupament de Rubí. Així ho han avançat els portaveus dels dos grups municipals que formen l’equip de govern local, Moisés Rodríguez Cantón del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Andrés Medrano Muñoz d’En Comú Podem (ECP), en una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar els principals temes que es debatran durant la sessió plenària.

El Pla d’Inclusió Social és una nova eina de planificació de les polítiques socials i de benestar de l’Ajuntament de Rubí. El text integra totes aquelles iniciatives que es lideren des dels diferents àmbits de l’administració i des del tercer sector per incidir en els factors que poden generar situacions d’exclusió social amb voluntat transformadora.

Els objectius del document són planificar a mig i llarg termini les accions al municipi en coordinació amb tots els agents implicats, estructurar els recursos de la ciutat per poder pal·liar els factors i processos d’exclusió social, posar en pràctica els nous criteris que han de guiar les accions socials comunitàries a partir de la visió transversal i la participació i reunir informació i coneixement vàlid sobre l’exclusió social a la ciutat, així com dels serveis existents. “Inclusió és diversitat. Inclusió és una ciutat cohesionada. Inclusió és una ciutat orgullosa de tenir diferents nacionalitats que hi conviuen. Inclusió és que totes les persones que conviuen tinguin les mateixes oportunitats. Portem a Ple aquest Pla d’Inclusió i n’estem orgullosos perquè elaborem un marc que ens acompanyarà per aplicar les polítiques d’inclusió de la mà dels diferents agents”, ha argumentat Moisés Rodríguez Cantón.

El Pla Director de Cooperació 2022 – 2026, que també es votarà durant el Ple de maig, ha de ser el full de ruta per abordar la cooperació en els propers anys des de la participació ciutadana, amb voluntat de generar consciència crítica i fomentant el treball en xarxa amb altres municipis. El document constata que Rubí és una ciutat compromesa i multicultural que treballa per assolir la justícia global i lluitar contra les causes estructurals que provoquen les desigualtats.  En aquest sentit, el servei de Cooperació treballa per conscienciar la ciutadania sobre les vulneracions dels drets humans, la perspectiva de gènere, el reconeixement de la diversitat i el racisme. La línia de fons que marca aquest Pla de Cooperació són els principis de l’ecofeminisme, que vol és inspirar de fons els actuacions que s’implementin en altres països segueixin aquests valors, per exemple, “reforçar l’economia local que sovint sostenen les dones; dones que a través d’aquests projectes s’empoderen, es formen i poden emprendre iniciatives que d’una altra manera tindrien molt difícil i així desenvolupar les economies locals amb propostes de valor afegit”, ha explicat Andrés Medrano Muñoz.

En el marc del Ple també s’aprovaran dues declaracions institucionals: una amb motiu del Dia d’Europa i una altra com a Ciutat Defensora dels Drets Humans. Rodríguez Cantón ha destacat que la declaració de suport als valors europeistes arriba en un moment marcat pel conflicte a Ucraïna i “cal refermar els principis que van generar el projecte europeu fa molts anys”. Medrano Muñoz ha celebrat el compromís municipal amb el projecte Ciutats defensores dels Drets Humans. “El Drets Humans s’han de defensar, no es poden donar per garantits i per fer-ho cal treballar amb les persones que defensen aquests drets en primera línia”, ha conclòs l’edil.

El Ple municipal tindrà lloc dijous 26 de maig a les 17 h. La sessió es pot seguir en directe a través del web municipal.

 

Font

Deja una respuesta