En este momento estás viendo Una quinzena d’escoles i instituts netejaran l’entorn natural seguint l’exemple del Caçador de Trastets

Una quinzena d’escoles i instituts netejaran l’entorn natural seguint l’exemple del Caçador de Trastets

Entre els dies 30 de maig i 17 de juny, un total de 16 escoles i instituts de la ciutat faran més d’una vintena de batudes de neteja de l’entorn natural. La proposta servirà per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny, una data que fomenta la sensibilització i l’acció a nivell mundial de la protecció del medi ambient.

Aquestes accions de neteja, impulsades per l’entitat Caçadors de Trastets, s’han convertit en un referent del manteniment de l’estat del medi natural a la ciutat. Durant els darrers anys, centenars de rubinencs i rubinenques han participat en les jornades de neteja de l’entorn natural que l’entitat organitza de forma periòdica. Moltes escoles s’han sumat també a la proposta i freqüentment demanaven materials a l’entitat per poder fer neteges de les zones properes als centres educatius. Per tal de facilitar aquestes actuacions, l’any passat l’Ajuntament ja va lliurar lots formats per guants, pinces i bosses reutilitzables a les «Escoles Caçadores de Trastets». I enguany es repeteix la iniciativa.

L’objectiu principal de l’activitat no és la neteja de l’espai natural, sinó la conscienciació i sensibilització de tot l’alumnat envers el gran impacte negatiu que generen els residus que són abandonats o arriben al medi natural”, ha explicat el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano Muñoz. “Aquest curs, les escoles de Rubí refermen el seu compromís amb el medi ambient i evidencien la importància de cuidar-lo i tenir-lo en compte en el nostre dia a dia”.

A través d’una petita activitat final, on els nois i noies classificaran els residus recollits,  les escoles participants prendran consciència del temps que tarden a degradar-se aquests elements i dels impactes que generen a curt i llarg termini, ja que molts d’aquests residus arribaran a rieres, rius o aqüífers subterranis, podent malmetre així la salubritat de l’aigua i de la terra i afectant de retruc la qualitat de vida de tots els éssers vius a la Terra.

Els centres educatius que participaran en aquestes batudes són l’Escola 25 de Setembre, l’Escola Ca n’Alzamora, el CEE Ca n’Oriol, l’INS Duc de Montblanc, l’Escola del Bosc, l’INS JV Foix, l’INS La Serreta, l’INS Torrent dels Alous, l’Escola Maristes, l’Escola Montessori, l’Escola Ribas, l’Escola Mossèn Cinto, l’Escola Rivo Rubeo, l’Escola Schola, l’Escola Torre de la Llebre i l’Escola Regina Carmeli. En total s’han previst 23 sortides, ja que alguna d’aquestes escoles i instituts han programat diverses trastejades.

Els espais naturals que es netejaran són la bassa dels Alous, Can Xercavins, el torrent dels Alous, Ca n’Oriol, el torrent de les Abelles, Can Feliu, Can Tiraïres, el torrent del Manà i Sant Genís.

 

Font

Deja una respuesta