En este momento estás viendo L’equip de Govern porta al Ple projectes de millora de l’espai urbà, la mobilitat i l’eficiència energètica

L’equip de Govern porta al Ple projectes de millora de l’espai urbà, la mobilitat i l’eficiència energètica

El ple municipal de juliol, que té lloc aquest dijous, portarà a aprovació la creació de la Taula d’Urbanitzacions.

L’equip de govern portarà a aprovació al ple municipal corresponent al mes de juliol, previst per aquest dijous a les 17.30 h, diverses qüestions. D’una banda, el ple es pronunciarà sobre la sol·licitud d’un préstec de 2,5 milions d’euros per cobrir el cost de la construcció d’un total de 30 instal·lacions fotovoltaiques en equipaments municipals. D’altra banda, es votarà l’aprovació inicial del projecte que convertirà els carrers de Sant Pere i de Sant Sebastià en vies de plataforma única. Això implica eliminar les barreres arquitectòniques existents i, per tant, garantir l’accessibilitat d’aquests dos carrers.

A més, el ple ha de donar llum verda a la creació de la Taula d’Urbanitzacions. Es tracta d’un òrgan de participació que implica veïns i veïnes de les zones més allunyades del centre urbà. Així ho han avançat els portaveus dels dos grups municipals que formen l’equip de govern local, Moisés Rodríguez Cantón del Partit Socialista de Catalunya (PSC) i Andrés Medrano Muñoz d’En Comú Podem (ECP), en una trobada amb els mitjans de comunicació per explicar els principals temes que es debatran durant la sessió plenària.

Segons Moisés Rodríguez, “la Taula d’Urbanitzacions serà una eina que permetrà ser més eficaços a l’hora de vetllar per la millora de les urbanitzacions i que garantirà la participació i implicació de tots els actors implicats

De la seva banda, Andrés Medrano ha explicat la moció que implicarà la finalització del contracte de concessió del pàrquing del gimnàs DUET Sports. Aquesta aprovació vol iniciar un nou procés de concessió que permeti als veïns i veïnes de la zona recuperar 92 places de pàrquing i que se n’alliberin 103 més d’ús rotatori. Aquestes places van quedar en desús quan l’empresa concessionària, PAR-MER Aparcamientos i Mercados, va entrar en concurs de creditors. Segons Medrano, “aquest procés de resolució no implicarà indemnització a l’empresa. Aquest és un pas més per recuperar un servei molt necessari pels veïns i veïnes de la zona”.

La sessió també servirà per votar el projecte de nous vestidors i dependències de l’estadi del 25 de Setembre. Aquesta actuació ha sofert un increment de preus a causa de la conjuntura econòmica mundial i el conseqüent increment de preus de matèries primes i materials per a la construcció. El nou pressupost s’enfila als 4’4 milions d’euros, és a dir, un 39% més que els comptes inicials.

El ple es pronunciarà també sobre l’aprovació de les Bases Generals dels Processos Selectius per a la Provisió de Places Incloses en l’Oferta Pública d’Ocupació Extraordinària (OPOCIE), que forma part del procés d’estabilització de la plantilla municipal.

Un altre punt a votar serà el finançament per a l’aparcament de Can Fatjó, projecte que va rebre el vistiplau plenari a la sessió del mes de juny.

Finalment, les dues formacions polítiques, que formen l’equip de govern, presentaran una moció conjunta que demana al govern de l’Estat la prorroga de suspensió de les regles fiscals per als anys 2023 i 2024.

Deja una respuesta