En este momento estás viendo Ja està en marxa la rehabilitació de la Torre Salduba

Ja està en marxa la rehabilitació de la Torre Salduba

El projecte pretén convertir l’equipament en un centre de formació en matèria d’energies renovables. Els alumnes del grup de sistemes d’energia renovable i els del grup d’intervenció en sistemes passius, estan treballant a l’edifici perquè sigui un espai eficient i en el futur acolli aules per estudis relacionats amb les energies renovables.

Actualment, alguns d’aquests estudis ja s’estan fent a l’edifici Rubí Forma com el certificat de professionalitat de rehabilitador energètic. Aviat s’incorporarà un grau de Formació Professional Dual i més endavant graus mitjans o superiors relacionats amb l’energia o l’agricultura. També s’està treballant amb la possibilitat que es pugui acollir un itinerari formatiu específic per a persones amb discapacitat.

Els alumnes que estan fent la remodelació formen part del projecte singulars, una fórmula que permet recuperar joves que han deixat els estudis i que no tenen una formació específica. La tutora del curs Sandra Camacho explica que es tracta de joves d’entre 16 i 29 anys i que a banda de la formació també se’ls acompanya perquè millorin les seves habilitats laborals i d’inserció.

 

 

Els alumnes de les dues especialitats fan les pràctiques a la Torre Salduba. Els del grup de sistemes d’eficiència energètica han fet un estudi de l’edifici i han dissenyat un sistema d’aïllament amb suro, un material que per cert ja s’havia fet servir en una remodelació anterior. L’arquitecte i directora de l’obra Lourdes Mallarol ha explicat que el suro és una opció molt sostenible, natural i eficient.

 

 

La rehabilitació energètica de la Torre Salduba és un exemple d’aprofitament i sostenibilitat. Sempre és millor recuperar espais existents que construir-ne de nous. A més, aquest edifici també té un important valor patrimonial.

Font

Deja una respuesta