El projecte pretén convertir l’equipament en un centre de formació en matèria d’energies renovables. Els alumnes del grup de sistemes d’energia renovable i els del grup d’intervenció en sistemes passius, estan treballant a l’edifici perquè sigui un espai eficient i en el futur acolli aules per estudis relacionats amb les energies renovables.
Actualment, alguns d’aquests estudis ja s’estan fent a l’edifici Rubí Forma com el certificat de professionalitat de rehabilitador energètic. Aviat s’incorporarà un grau de Formació Professional Dual i més endavant graus mitjans o superiors relacionats amb l’energia o l’agricultura. També s’està treballant amb la possibilitat que es pugui acollir un itinerari formatiu específic per a persones amb discapacitat.
Els alumnes que estan fent la remodelació formen part del projecte singulars, una fórmula que permet recuperar joves que han deixat els estudis i que no tenen una formació específica. La tutora del curs Sandra Camacho explica que es tracta de joves d’entre 16 i 29 anys i que a banda de la formació també se’ls acompanya perquè millorin les seves habilitats laborals i d’inserció.
Els alumnes de les dues especialitats fan les pràctiques a la Torre Salduba. Els del grup de sistemes d’eficiència energètica han fet un estudi de l’edifici i han dissenyat un sistema d’aïllament amb suro, un material que per cert ja s’havia fet servir en una remodelació anterior. L’arquitecte i directora de l’obra Lourdes Mallarol ha explicat que el suro és una opció molt sostenible, natural i eficient.
La rehabilitació energètica de la Torre Salduba és un exemple d’aprofitament i sostenibilitat. Sempre és millor recuperar espais existents que construir-ne de nous. A més, aquest edifici també té un important valor patrimonial.