En este momento estás viendo Dos edificis de lloguer social de Rubí es podran rehabilitar gràcies als Next Generation

Dos edificis de lloguer social de Rubí es podran rehabilitar gràcies als Next Generation

El Programa de Barris de la Generalitat, finançat amb els fons europeus Next Generation, ha seleccionat Rubí com una de les ciutats on invertirà en la seva primera convocatòria. El projecte que ha tingut llum verda inicial és la rehabilitació energètica dels edificis d’habitatge públic dels carrers Belchite i Pontevedra.

Es tracta de dos edificis propietat de PROURSA, l’empresa municipal que gestiona l’habitatge públic a Rubí. L’edifici del carrer Belchite té 22 pisos de lloguer social, mentre que el del carrer Pontevedra compta amb 39 vivendes en la mateixa modalitat. La idea és fer obres de millora i reformes als edificis que puguin beneficiar tots els llogaters.

Les possibilitats passen per qualsevol treball que contribueixi a reduir el consum energètic i la necessitat de climatització de l’edifici. També es poden subvencionar actuacions d’urbanització, reurbanització o millora de l’entorn físic, com per exemple la instal·lació d’ascensors o zones comunitàries. Com la convocatòria també contempla destinar una part de la subvenció a millorar la via pública, en el cas de Rubí també s’inclouran actuacions a la urbanització d’Els Nius. Tot plegat s’ha valorat inicialment en uns 2,6 milions d’euros, dels quals els fons europeus podran subvencionar el màxim possible, 1,6.

La regidora d’Habitatge, Ànnia García, considera que es tracta d’una «molt bona notícia», tot i que recorda que es troba de moment en un punt molt inicial, i que encara queda pensar i redactar el projecte concret de les obres:

 

 

El bloc del carrer Belchite acull 22 famílies

100 milions per millorar 100 barris

Aquesta primera edició del Programa de Barris destinarà 97 milions dels Next Generation (i 8 milions més pagats pels ajuntaments) a un centenar de barris de 38 ciutats. A la comarca, Terrassa, Sabadell i Polinyà també formaran part del projecte (ciutats de l’AMB com Sant Cugat o Cerdanyola aniran en una convocatòria pròpia).

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha presentat el Programa de Barris aquest dijous a Igualada, i ha explicat que servirà «per millorar la qualitat de vida» dels habitants de blocs de pisos antics que necessiten una reforma, alhora que contribuirà a reduir les factures de la llum i el gas a moltes famílies:

 

 

Tot plegat, es tracta d’un projecte a mitjà termini. El calendari previst contempla que l’abonament de les subvencions, una vegada fetes les obres, es farà d’aquí a quatre anys, el juny de 2026. I és que el que s’ha fet aquesta setmana és només la priorització i aprovació per part del Departament de Drets Socials dels diferents barris on s’actuarà. D’aquí a uns mesos, s’obriran les convocatòries específiques per a cada edifici, per a les quals caldrà presentar un projecte executiu abans que es puguin fer els treballs i es rebi la subvenció.

Font

Deja una respuesta