En este momento estás viendo Una delegació d’Hondures visita Rubí en el marc de la cooperació internacional

Una delegació d’Hondures visita Rubí en el marc de la cooperació internacional

Un grup d’alcaldes i alcaldesses del departament de Sant Bàrbara a Hondures ha visitat la ciutat per establir nous vincles en el marc d’un projecte d’habitatge social al seu país. L’entitat local Rubí Solidari ha estat l’encarregada de posar en contacte el consorci de ciutats hondurenyes amb la regidoria de cooperació de la ciutat.

Els regidors de l’Ajuntament de Rubí han rebut la delegació hondurenya a la que han ofert la seva col·laboració en els àmbits d’habitatge, ciutadania i medi ambient.

Els alcaldes i alcaldesses del departament de Santa Bàrbara han visitat aquests dies diverses poblacions espanyoles amb l’objectiu de seguir enfortint les aliances que van establir a l’inici del projecte. Segons ha explicat Amable Hernández, alcalde de San José de Colinas, el projecte empodera la ciutadania perquè els dona els materials per construir-se les seves cases. A més, s’aprofita la riquesa natural i mineral del país amb l’ús d’àrids propis.

 

 

De la seva banda, la regidora de cooperació internacional a Rubí, Elena Montesinos, ha explicat que la ciutat podria participar en altres projectes de solidaritat amb aquesta regió a través del Fons Català de Cooperació.

 

 

La delegació d’Honduras ha explicat que després de 12 anys de dictadura, des de les administracions municipals s’està reconstruint el país. Els programes d’habitatge, de foment de l’opupació i d’educació estan adreçats a millorar les condicions socials dels hondurenys i a erradicar la migració cap a d’altres païssos.

A Espanya hi ha 170.000 persones provinents d’Honduras i a Rubí són una de les comunitats més importants.

Font 

Deja una respuesta