En este momento estás viendo «Obre la porta al lloguer» anima a petits propietaris a posar el pis a la borsa de lloguer

«Obre la porta al lloguer» anima a petits propietaris a posar el pis a la borsa de lloguer

El Servei d’Habitatge de l’Ajuntament de Rubí ha engegat una campanya informativa per augmentar el número d’habitatges buits a la borsa de mediació de lloguer amb la voluntat de posar-los a disposició de la ciutadania que més ho necessiti. Això vol dir a un preu per sota del que hi ha al mercat, és a dir, a un preu assequible. Es tracta de la campanya “Si tens un pis buit… obre la porta al lloguer” i està adreçada a petits propietaris. És una proposta de la Generalitat i que gestionen les oficines locals d’habitatge.

Lògicament, aquest petits propietaris que decideixen cedir el seu pis tindran incentius com ja passa com per exemple assegurances gratuïtes o en cas d’impagament. A més, també rebran una bonificació del 60 per cent en la factira de l’Impost de Béns Immobles (IBI), mesura que ja es va aprovar al 2021. A tot això cal afegir que estan a punt d’obrir-se nous ajuts de fins a 8.000 euros per rehabilitar pisos i també posar-los a la borsa. En qualsevol cas, des de l’oficina local d’habitatge es pot rebre tot l’assessorament necessari. La regidora d’habitatge, Ànnia Garcia, també ha anunciat que ja han començat les inspeccions dels habitatges buits que hi ha a la ciutat. Garcia ha subratllat que s’ha fet una feina tècnica molt important i que, en una primer fase, han detectat, de moment, un paquet de 150 pisos. Fins ara ja s’han inspeccionat 20 habitatges. La regidora ha explicat que aquests pisos entraran en el registre d’habitatges buits.

 

Una vegada s’hagin inspeccionat els pisos, s’obriran els expedients corresponents i d’aquesta manera la ciutat podrà tenir una radiografia sobre la quantitat de pisos buits. Garcia ha comentat que en el cas dels grans tenidors (bancs, caixes, fons d’inversió i la Sareb) que tinguin pisos buits de més de dos anys i que no els posin a la borsa de lloguer, tindran un recàrrec al rebut de l’IBI. A més, Ànnia Garcia també ha explicat que a finals d’aquest mes de setembre s’obrirà una nova convocatòria d’ajuts al lloguer per a joves. La regidora ha explicat per què.

 

La regidora ha subratllat que tenint en compte la situació d’inflació i de crisi cal tirar endavant mesures per fer front a la situació

Font

Deja una respuesta