En este momento estás viendo L’Ajuntament s’oposa a una nova extractiva a Can Riqué

L’Ajuntament s’oposa a una nova extractiva a Can Riqué

Rubí podria tenir una nova extractiva a la serra de Can Riqué, a tocar de Castellbisbal. La Comissió territorial d’urbanisme de l’arc metropolità té sobre la taula un projecte d’activitat extractiva, denominada Call 300, dedicada a l’extracció d’argila per a la fabricació de productes ceràmics per a la construcció. Un projecte al qual l’Ajuntament ja ha mostrat la seva oposició.

Segons ha explicat el regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, al magazín Rubí al Dia es tractaria d’una extractiva projectada en una superfície de 38,5 hectàrees, envoltada de boscos, un itinerari de natura i dos torrents. Si extrapoléssim l’espai al casc urbà de la ciutat, ocuparia des del Castell a Ca n’Oriol.

El promotor del projecte justifica la proposta dient que la zona és un recurs explotable i que com té dues extractives amb una llicència que es caduca l’any 2029, necessita una altra per poder seguir amb la seva activitat en el futur. Medrano, per la seva banda, ha assegurat que l’Ajuntament farà tot el possible perquè l’extractiva no sigui una realitat, ja que l’administració té el deure de protegir el medi ambient i fa una crida perquè l’autoritat competent per donar-li l’autorització ambiental faci el mateix.

 

 

Els projectes d’aquesta mena han de preveure una proposta de restauració. En aquest cas, es contempla la creació d’un eskate parc, un parkour, un parc infantil i una zona d’esbarjo per a gossos. Una proposta que Medrano qualifica d’incomprensible.

 

 

El regidor ha explicat que la tramitació d’autorització d’una extractiva té dues vies. Per una banda, l’ambiental que depèn de la Direcció General de Qualitat Ambiental i, per l’altra, l’urbanística que depèn del consistori i és on pot influir la seva regidoria. De moment per aturar-ho, Medrano ha explicat que s’està fent un nou estudi que permeti caracteritzar totes les espècies vegetals i animals presents a la zona per deixar constància del valor biològic que té l’espai. A més, com hi ha una suspensió de llicències, s’està aprofitant per redactar el nou pla d’extractives, que estarà enllestit l’any vinent i també permetrà protegir el territori.

Deja una respuesta