En este momento estás viendo La Xarxa Mai Més debatrà sobre el feixisme l’1 de desembre a Rubí

La Xarxa Mai Més debatrà sobre el feixisme l’1 de desembre a Rubí

El pròxim 1 de desembre Rubí acollirà la vuitena trobada de la Xarxa Mai Més que organitzen conjuntament l’Ajuntament de Rubí i l’Amical de Mauthausen. Serà un espai per debatre, intercanviar experiències sobre el paper dels consistoris en la lluita contra el feixisme.

Aquesta és una de les accions que sorgeixen del conveni que van signar l’Amical i l’Ajuntament per organitzar activitats per recuperar la memòria històrica i combatre idees i accions feixistes. De fet, al Castell hi ha la mostra “Resistents i deportades” sobre la resistència i la deportació femenina. Aquest matí s’ha presentat la imatge de la  trobada de la xarxa que ha dissenyat l’alumne del Cicle de Gràfica Interactiva, Xavier Vilaplana, de l’escola d’art i disseny, Edra i que porta com a lema “Memòria per reparar, per aprendre, per viure”. Un altre dels objectius, segons l’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, és que la joventut conegui la seva pròpia història per no repetir els episodis més foscos.

A la imatge que servirà per la trobada del dia 1 de desembre, però també per altres activitats, apareix una bicicleta que el rubinenc Miquel Segura, que es va haver d’exiliar, va intercanviar amb un soldat alemany i que va utilitzar per fugir de la guerra i tornar a Rubí.També hi apareix una rosella que és el símbol de la resistència. La regidora de Memòria Històrica, Elena Montesinos, ha assegurat que es tracta d’una història que serveix per enfortir la història local i a partir de la qual s’ha fet el disseny de la imatge.

 

El director de l’escola d’art i disseny, Candi Casadevall, ha parlat de la importància que la joventut , en aquest cas d’aquest centre educatiu, descobreixi la història en general, però també la local. Casadevall ha explicat que el grafisme triat és molt polivalent i ha detallat el procés fins arribar a la imatge que s’ha presentat aquest matí.

 

Pel que fa a la trobada que tindrà lloc el dia 1 de desembre, hi haurà al matí una conferència organitzada per l’Amical i 5 ajuntaments (entre ells el de Rubí) explicaran les seves experiències i a la tarda, es farà una passejada per les llambordes instal.lades a la ciutat per recordar els rubinencs represaliats i una visita també a la mostra que es troba al Castell sobre la resistència i la deportació femenina

Font

Deja una respuesta