En este momento estás viendo L’Oficina de Drets Energètics unifica en un espai Serveis Socials i el Rubí Brilla

L’Oficina de Drets Energètics unifica en un espai Serveis Socials i el Rubí Brilla

L’àrea de Serveis Socials i el Rubí Brilla de l’Ajuntament de Rubí s’han unit per treballar plegats en l’Oficina de Drets Energètics situada a la Rambleta Joan Miró. Es tracta d’oferir una atenció integral i en un mateix espai per mitjà d’un un circuit coordinat per treballar pels drets energètics de la ciutadania.

L’oficina informa, assessora i acompanya sobre qualsevol qüestió relacionada amb l’energia, però també ajuda a les famílies que tinguin una situació de vulnerabilitat econòmica i energètica. L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha destacat la importància d’aquesta oficina perquè ara mateix l’energia està al centre del debat i la problemàtica de la pujada de preus de llum, gas i aigua cada vegada afecta a més persones i a més famílies. De fet, Martínez ha explicat que durant tot el 2021, el consistori ha atès 3.100 persones en qüestions relacionades amb l’energia i la pobresa energètica.

Segons el regidor de Medi ambient, Andrés Medrano, tota la problemàtica de l’energia l’estan pagant els consumidors i, per tant, cal tenir ben presents quins són els drets energètics bàsics per tenir una vida digna i conèixer també els serveis que s’ofereixen per intentar rebaixar les factures com ara l’autoconsum particular o compartit, entre molts d’altres. De fet, en aquest sentit, Medrano ha afirmat que l’oficina s’ha creat per a tota la ciutadania rubinenca, és a dir, per qualsevol necessitat que tingui.

Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer, ha explicat que des de la seva àrea van detectar que hi havia aquesta necessitat d’unificar serveis i de crear un circuit d’ajuda i atenció i ha remarcat que no només es tracta d’un benefici de cara a la població, sinó també per les treballadores socials que porten molts anys sobrecarregades de feina.

L’horari datenció al públic de l’oficina és els dilluns de les 8.30h a les 14h i de les 16h a les 18.30h i de dimarts a divendres de les 8.30h a les 14h. Cal sol.licitar cita prèvia al 93 588 700 00 extensió 1920 o enviar correu a ode@ajrubi.cat

Font

Deja una respuesta