En este momento estás viendo Encara hi som a temps

Encara hi som a temps

 

Fa ben pocs dies, Lula da Silva i el Partit dels Treballadors, han derrotat a la ultradreta de Jair Bolsonaro a les eleccions presidencials del Brasil. És una victòria de la democràcia sobre el totalitarisme, de l’amor sobre l’odi, i de la igualtat i la seguretat sobre el conflicte. I és que la ultradreta quan governa té un objectiu ben clar: incrementar els privilegis de tot tipus, econòmics, socials, d’origen i de gènere. I ho aconsegueixen, creant societats més masclistes, més racistes i més desiguals -amb una minoria molt més rica i molta més pobresa-. Creen societats amb més conflicte i, per tant, amb més inseguretat. Al Brasil ho han demostrat, els darrers anys.

El Brasil ens queda lluny, però no tant. El què ha passat al Brasil és el que també ha estat passant a Hongria, o als Estats Units amb Trump, o el que passarà els propers anys a Itàlia, o a Suècia o a la comunitat autònoma de Castella i Lleó. En tots aquests llocs partits populistes d’ultradreta estan al govern.

A Rubí el maig vinent hi ha eleccions municipals. Al nostre municipi la ultradreta no té representació. Rubí és una ciutat acollidora, solidaria, de gent treballadora que lluita per millorar, per això des del govern municipal, En Comú Podem treballem cada dia perquè tothom pugui tenir més seguretat vital en el desenvolupament com a persones, més drets i un futur esperançador. Tot el contrari al que persegueix l´ultradreta aquí, igual que la del Brasil o la de la resta del món, que només pretén ser a les institucions per a incrementar i mantenir els privilegis dels rics, d’uns pocs, reduir al mínim la democràcia i els drets de les persones treballadores, alimentar el conflicte i, per tant, la inseguretat.

Algú creu que reforçar la sanitat privada, afavorir l’acomiadament lliure, desregular el mercat de l’habitatge, considerar als animals com a objectes sense drets o negar la violència de gènere farà millor a la nostra ciutat? Aquestes són només algunes de les idees de fons de l’ultradreta al servei dels seus amos. Cal destapar les seves mentides, i explicar qui són i quins interessos defensen.

Aquí encara som a temps d’evitar que entrin. Però aquesta no és tasca només per als partits polítics locals. És feina de totes i tots els que sabem que els governs, també els locals, serveixen per a millorar la vida de la majoria.

Encara hi som a temps.

 

Deja una respuesta