En este momento estás viendo Al servei de Rubí, sense complexos

Al servei de Rubí, sense complexos

Iniciem una nova etapa al govern municipal, amb la màxima il·lusió i el compromís intacte. En Comú Podem no es va presentar a les eleccions per mirar de fora i fer grans discursos, ho vàrem fer per fer realitat la nostra proposta a través dels acords i l’acció de govern, per assumir la tasca del treball diari i ser veu decisiva en les transformacions que Rubí reclama.

L’acord de govern assolit implica la responsabilitat d’assumir reptes importants com ara, la gestió del cicle de l’aigua enmig de la sequera més greu en dècades, la competència d’habitatge amb la missió de fer realitat els diversos projectes en marxa i engegar de nous, fer de veritat de Rubí una ciutat amiga dels animals o la de fer possible la transformació energètica del Rubí del segle XXI; aquests són només algunes de les fites que entomem carregades de força i determinació.

El moment és també decisiu pel futur de la ciutat, el 2019 vàrem condicionar la nostra entrada a govern a la superació de propostes obsoletes com eren la desfasada proposta de Pla Urbanístic o les obres formigonadores que amenaçaven el parc de Ca n’Oriol, avui és ja una realitat el procés de nou POUM i la transformació sostenible a Ca n’Oriol. Ara ens caldrà trobar els consensos per definir el futur de Rubí de manera participada i sostenible, a més de fer tota la força necessària per que siguin ateses reivindicacions com l’obertura a la ciutadania de l’antic camp de golf de Can Sant Joan, la construcció d’un centre sanitari amb cara i ulls o continuar amb la decidida defensa del medi ambient contra les amenaces d’extractives i abocadors.

No som noves en això de contribuir a fer possible un govern de coalició, des de la consciència de les dificultats que comporta ser la força minoritària no defugim la possibilitat de treballar per les transformacions que necessita Rubí. En aquest mandat el Ple té una difícil configuració de majories, especialment per la renúncia de la segona força del Ple a entrar al govern. Com vàrem dir ja la mateixa nit electoral, cal i caldrà molta responsabilitat per les forces de progrés per contribuir a la governança d’una ciutat que demana un projecte ambiciós i sense complexos, que necessita afrontar els seus problemes des de la feina decidida i aprofitar els seus potencials allunyant-se de la política de l’enfrontament estèril.

Fer política útil és escoltar, mullar-s’hi i treballar diàriament per la gent. Només amb la corresponsabilitat de tothom podrem tenir una millor ciutat, més neta, segura i sostenible. Aprofitem per fer com sempre una crida a aquesta gran majoria de persones que cuida i estima la nostra ciutat i advertim als qui no ho fan que la tolerància ha de ser zero amb qui creu que està per sobre del respecte a l’interès col·lectiu, la convivència i l’espai públic compartit.

Per tot això som i serem la força útil i responsable a Rubí.

Deja una respuesta