En este momento estás viendo 6È CONGRÉS RUBÍ BRILLA SOBRE L’AUTOCONSUM SOLAR ALS MUNICIPIS

6È CONGRÉS RUBÍ BRILLA SOBRE L’AUTOCONSUM SOLAR ALS MUNICIPIS

Amb motiu del Congrés Rubí Brilla, l’informatiu matinal de Ser Catalunya ‘Aquí, amb Josep Cuní’ (7 a 12 h) s’emetrà en directe des de la biblioteca Mestre Martí Tauler de Rubí. El programa farà seguiment del congrés, entrevistarà persones expertes i abordarà la temàtica de l’emergència climàtica.

Casos d’èxit particulars, a les institucions i a les empreses
Obrirà el congrés la presentació institucional de l’alcaldessa i la ponència inaugural de Joan Herrera i Torres, exdirector general del Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE). Després, la jornada s’estructurarà en tres blocs. La primera part de la sessió reflexionarà sobre l’autoconsum compartit en comunitats de veïns amb Manel Romero Molina de Sud Renovables; l’autoconsum en un polígon circular amb Josep Ma Ortiz Prat, tècnic del projecte Rubí Indústria Circular i l’autoconsum a l’Administració pública amb Alba del Campo Martínez, assessora de transició energètica de l’Ajuntament de Cádiz. Després de la pausa cafè, Teresa Andreu Arbella, investigadora de l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) parlarà del present i el futur de l’emmagatzematge d’energia i Ramon Gallart Fernández responsable d’innovació d’Estabanell Energia farà una ponència sobre el paper de la xarxa elèctrica. L’últim bloc del Congrés oferirà una xerrada sobre la compra col·lectiva d’energia a càrrec d’Albert Maynegra Laguarda de l’equip de compres col·lectives de Som Energia –substitueix Manel Mestre Angulo que ha excusat la seva presència- i una altra sobre la participació ciutadana en projectes municipals amb Jordi Solé Muntada, director d’operacions d’ECrowd!. El congrés es tancarà amb una ponència a càrrec de Joan Groizard Payeras, director general de l’IDAE i la cloenda institucional que farà el regidor de Medi Ambient, Transició Ecològica i Benestar Animal, Andrés Medrano

Cadascun dels tres blocs arrencarà amb una entrevista per posar en context la temàtica del congrés i explicar els recursos i les eines que s’ofereixen a Rubí per promoure l’autoconsum. Com l’any passat, el congrés comptarà amb la col·laboració de l’escola d’art i disseny edRa.

Deja una respuesta