En este momento estás viendo CatECP proposa incloure les violències digitals i institucionals a la Llei contra les violències masclistes

CatECP proposa incloure les violències digitals i institucionals a la Llei contra les violències masclistes

Catalunya en Comú Podem ha registrat avui una proposta de modificació de la llei 5/2008, coneguda com la Llei contra les violències masclistes, per ampliar-ne el seu abast. I és que la llei, que va significar un gran avenç en la lluita contra aquesta xacra i va ser fruit d’un ampli consens, ja té més de deu anys. “Fa deu anys alguns temes que no estaven tan presents a la societat van quedar fora de la llei, però això ha canviat i cal ampliar-la”, ha explicat la portaveu del grup, Susanna Segovia. Aquesta proposta, a més, també vol revertir “la manca de recursos i la deficiència en el desplegament de la llei que ha fet el govern de la Generalitat, i que ha causat que no es doni una resposta integral a les víctimes”.

La proposta de modificació inclou tres grans novetats. Una d’elles és la violència digital, un problema creixent en els últims anys per l’extensió de l’ús de les xarxes socials. “Cada vegada estem veient més casos d’assetjament a través de fòrums d’internet o de les xarxes socials, i tots recordem un cas recent que va acabar en suïcidi després que es difongués un vídeo íntim i privat sense el consentiment de l’implicada”, ha explicat la portaveu com a exemples de qüestions que han de quedar contemplades a la llei.

Un altre tipus de violència que també es vol incloure és la institucional, que són aquelles pràctiques, criteris o procediments que, per acció o per omissió, discriminin o atemptin contra els drets de les dones. “Quan no es dóna resposta a algun dret d’una dona pel fet de ser-ho, o se la vexa quan intenta denunciar un cas de violència masclista, se li està produint una doble victimització, i això s’ha d’acabar”, ha dit Segovia taxativament. Per últim, amb aquesta proposta es vol desenvolupar la idea del consentiment sexual com a desig, és a dir, que s’hagi d’expressar explícitament, una mesura que facilitaria les denúncies en el si de la parella. “Amb aquesta mesura volem fer un pas més cap al ‘només sí és sí’”, ha argumentat la diputada.

Aquesta proposta de CatECP pretén obrir el debat sobre les violències masclistes al Parlament. “Esperem que el Parlament estigui a l’alçada del que demana el moviment feminista al carrer”, ha dit Segovia per acabar.

La portaveu, Susanna Segovia, defensa que cal actualitzar el text amb els canvis que s’han produït a la societat.

Deja una respuesta