En este momento estás viendo El moviment per unes pensions dignes de Rubí fa balanç positiu en els seus dos anys de vida

El moviment per unes pensions dignes de Rubí fa balanç positiu en els seus dos anys de vida

El Moviment per unes pensions dignes de Rubí (MPDR) ha començat amb força la setmana seguint el programa d’actes pel seu 2° aniversari. Avui dimarts s’hi ha celebrat una conferència a l’Auditori Vallhonrat, a la plaça Montserrat Roig, on s’ha fet una valoració positiva d’aquests dos anys de lluita i també s’ha posat a sobre de la taula la situació de les pensions presents i futures.

«La pressió i mobilització davant el Govern s’ha de mantenir». Són paraules del membre del MPDR Martí Pretel, que ha estat el responsable de fer el balanç positiu dels dos anys de vida del moviment després que hi hagi hagut un augment del seguiment gràcies al fet que s’estan organitzant actes per donar-se a conèixer i agafar confiança com fer xerrades a la gent gran dels diferents barris. A més, comença haver-hi avenços per crear la coordinadora del Vallès i s’ha tingut un apropament amb el moviment Marea Pensionista.

L’acte també ha comptat amb la participació i intervenció de persones relacionades amb diferents moviments obrers que s’han unit a la lluita com Comissions Obreres(CCOO), la Confederació General de Treball (CGT) o Unió General de Treballadors (UGT). Roberto Raso, secretari d’Acció Social de CGT de Rubí ha afirmat que «tota persona gran ha de tenir una vida digna i per això, ha de tenir uns serveis bàsics com un habitatge, menjar, seguretat social i una sanitat pública de qualitat».

D’altra banda, Joan López Pi, responsable de pensionistes de CCOO del Vallès Occidental i la Catalunya Central, ha confirmat que un dels reptes que es vol aconseguir és que «en els consells municipals hi hagi representació de la gent gran» per tal de seguir treballant a dins de cada localitat. A la mateixa línia, ja s’ha concretat una reunió amb la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions (COESPE) que serà el dia 12 de març per debatre i veure quines idees i alternatives proposen.

Els esdeveniments més propers són demà dimecres dia 3 de març a les 10 del matí, l’Assemblea a la plaça de l’Ajuntament per esposar la lluita feminista i la vaga general i dijous, que es farà la manifestació també a l’Ajuntament de Rubí, per seguir reivindicant els seus drets.

Notícia

Deja una respuesta