En este momento estás viendo El confinament obligatori i la reducció de serveis poden afectar les víctimes de violència masclista

El confinament obligatori i la reducció de serveis poden afectar les víctimes de violència masclista

Els recursos d’atenció telefònica a víctimes de violència masclista no s’aturen durant el confinament. Les dones que pateixen abusos poden continuar trucant gratuïtament al telèfon confidencial 900 900 120 i qualsevol persona que detecti una d’aquestes situacions al seu entorn ho pot denunciar al número d’emergències 112.

Segons la Diputació de Barcelona, un dels impactes de gènere que està tenint el confinament és que les dones que pateixen violència estan obligades a conviure amb els seus agressors. A la vegada, l’afectació de l’Estat d’alarma als serveis d’atenció especialitzada fan que no es puguin garantir el 100% de les prestacions que s’ofereixen en condicions normals. I és que la convivència obligada afecta les víctimes de violència masclista que estaven en programes d’assistència (i que ara han pogut quedar interromputs o es presten de manera virtual) però també pot agreujar els casos de violència latent i fer-ne aflorar de nous.

Davant aquesta situació, la Diputació ha engegat una campanya titulada «Contra la violència masclista, que no ens aturi el confinament», que recorda els telèfons d’atenció gratuïta. L’ens provincial ha repartit cartells i recursos gràfics entre els ajuntaments, així que és possible que aviat veiem aquests cartells en els serveis i establiments que poden obrir durant el confinament.

Notícia

Deja una respuesta