En este momento estás viendo L’Ajuntament ofereix una moratòria en el pagament del lloguer que afecta 152 famílies

L’Ajuntament ofereix una moratòria en el pagament del lloguer que afecta 152 famílies

L’Ajuntament de Rubí, a través de Proursa, l’entitat que gestiona el parc públic del consistori, ofereix una moratòria de dos mesos en el pagament del lloguer de la totalitat del parc d’habitatges gestionats per l’entitat, així com també de les places d’aparcament. La pròrroga és voluntària i té per objectiu ajudar les persones que, amb motiu de l’emergència sanitària, hagin vist disminuïts els seus ingressos o incrementades les seves despeses.

En total, són 152 habitatges als quals s’aplicarà la moratòria, a més de 85 places d’aparcament i un local. La mesura s’aplicarà en el cobrament dels rebuts del lloguer dels mesos d’abril i maig de forma universal, ja que les 152 famílies són, majoritàriament, vulnerables.

L’import dels dos rebuts ascendeix a 83.000 euros i es cobraran de manera prorratejada en les 12 mensualitats següents a la finalització de la moratòria, és a dir, entre aquest mes de juny i el juny del 2021. «Entenem que totes les administracions i agents immobiliaris privats hem de contribuir a ajudar el conjunt de la ciutadania», ha expressat la regidora d’Habitatge, Ànnia García, que considera que «calen accions que garanteixin que cap veí o veïna de la nostra ciutat tingui un risc de prendre el seu habitatge per la COVID-19». També ha explicat que estaran «atents per fer d’intermediaris en els casos en què hi hagi impagaments, per evitar denúncies per aquest motiu».

Les persones arrendatàries als quals s’ofereix aquesta moratòria poden renunciar en el termini hàbil de cinc dies, a partir de l’enviament de la comunicació de l’ajornament dels cobraments dels rebuts, que es farà a través d’un missatge SMS. La renúncia es pot fer arribar per correu electrònic a proursa@ajrubi.cat o per telèfon al 93 588 66 93.

Notícia

Deja una respuesta