En este momento estás viendo ELS COMUNS DEL VALLÈS OCCIDENTAL COMPARTEIXEN EXPERIÈNCIES «PER CONSTRUIR UNA SOCIETAT MILLOR»

ELS COMUNS DEL VALLÈS OCCIDENTAL COMPARTEIXEN EXPERIÈNCIES «PER CONSTRUIR UNA SOCIETAT MILLOR»

Representants dels comuns dels municipis vallesans han compartir experiències i propostes en la lluita contra la pandèmia de la Covid 19 i han dibuixat les línies de treball pel futur, segons ha explicat Santa Perpètua en Comú en un comunicat. Durant la trobada es van analitzar plans de xoc i futur pactes de ciutat per la reconstrucció econòmica i social dels municipis, que en primer lloc s’han centrat en cuidar a la ciutadania i respondre a les necessitats més urgents.

A la reunió van assistir les alcaldies dels Comuns – Montcada i Reixac, Castellbisbal i Santa Perpètua de Mogoda- acompanyats d’altres regidors i regidores dels seus municipis, i representants de la resta d’organitzacions locals.“De com estem afrontar aquesta greu crisi sanitària, econòmica i social, i de com encarem la nova normalitat, dependrà que siguem capaços d’imaginar i construir una societat millor per a tothom”, ha assenyalat Isabel Garcia, alcaldessa i coordinadora de Santa Perpètua en Comú (SPEC).

A la trobada es van analitzar el principals problemes que estan afrontant els ajuntament durant la crisi sanitària i la necessitat de que les administracions, catalana i espanyola, modifiquin les seves polítiques cap al món municipal. En aquest sentit, Isabel Garcia va apuntar que “de moment només rebem missatges positius i de felicitació pel paper que estan jugant els Ajuntament en aquesta crisi. Però aquests missatges, de moment, no s’estan traduint en més recursos econòmics per atendre a la ciutadania i el teixit econòmic”.

Els Comuns vallesans consideren que els actuals pressupostos municipals no seran suficients per superar la greu crisi econòmica i social provocada per la pandèmia. Així, es veu necessari que la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Estat i la UE, dotin els municipis de més recursos per afrontar el futur amb suficiència. En el comunicat coincideixen en valorar que la crisi del Covid-19 també significa una oportunitat per avançar en la construcció d’una societat més humana, justa i sostenible. “La nova normalitat no pot significar tornar enrere. Abans de la pandèmia ja teníem seriosos problemes, com el canvi climàtic, la debilitat del sector públic per les retallades, dificultats per accedir a un be tant essencial com l’habitatge o la precarietat laboral, per exemple” segons va declarar Isabel Garcia. Segons els Comuns, “la nova normalitat ha de suposar la superació d’aquests problemes que es venen a sumar a les conseqüències econòmiques i socials de l’actual crisi»

Font

Deja una respuesta