En este momento estás viendo RUBÍ ACONSEGUEIX EL SEGELL INFOPARTICIPA PER 5È ANY CONSECUTIU

RUBÍ ACONSEGUEIX EL SEGELL INFOPARTICIPA PER 5È ANY CONSECUTIU

Els grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha atorgat el Segell Infoparticipa 2019 a l’Ajuntament de Rubí. Es tracta d’una distinció que reconeix l’aposta en transparència a la informació que es fa publica a les webs de diferents administracions públiques.

Aquesta és la cinquena ocasió consecutiva que la web rubi.cat rep aquest reconeixement a la qualitat i transparència de les seves publicacions. L’avaluació es fa a partir de 48 indicadors establerts per ComSET i que es basen en la Llei 19/2014 de transparència, accés a la informació pública i bon govern..

Rubi.cat ha obtingut resultats positius en 46 d’aquests punts obtenint una puntuació total de 95,83%. Enguany els criteris s’han modificat amb la intenció d’incrementar l’exigència qualitativa i els indicadors a analitzar s’han reduït de 52 a 48.

Un dels criteris que, per ara, no compleix  rubi.cat és la manca de la publicació de les Cartes de Serveis. Aquesta iniciativa es troba en fase de consulta pública prèvia a la seva aprovació.

El regidor de Transparència, Pau Navarro Cano, s’ ha felicitat per la distinció i s’ha refermat en el compromís de transparència de l’Ajuntament: “Aquesta distinció, a més de donar valor a la feina feta, ens anima i compromet encara més per poder oferir a la ciutadania un Ajuntament transparent i amb qualitat a les seves dades i procesos. L’objetiu és assolir el 100% de la puntuació i posarem els mitjans per aconseguir-ho i mantenir-ho en el temps”

El Mapa Infoparticipa és una eina creada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB que té com a objectiu avaluar la qualitat i la transparència de la informació a les pàgines web dels ajuntaments. Els indicadors avaluats giren al voltant de cinc preguntes bàsiques a les quals la ciutadania té dret a tenir resposta: qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

En total, han estat 113 ajuntaments els que han rebut aquest segell.

Font

Deja una respuesta