En este momento estás viendo ES CONSTITUEIX LA NOVA COMISSIÓ DEL NOMENCLÀTOR DE RUBÍ

ES CONSTITUEIX LA NOVA COMISSIÓ DEL NOMENCLÀTOR DE RUBÍ

La nova Comissió del nomenclàtor dels carrers, vies i espais públics de Rubí s’ha constituït aquest dijous al Museu Municipal Castell (MMUC). El nou òrgan està presidit per l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez, i compta entre els seus integrants amb el regidor de Planificació Urbana, Rafael Güeto Ortiz, el regidor de Projecció de la Ciutat, Cultura i Esport, Moisés Rodríguez Cantón, el regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro Cano, representants dels diferents grups municipals i personal tècnic dels serveis implicats de l’Ajuntament.

La Comissió de nomenclàtor és un òrgan d’assessorament, informe i consulta que té les següents  funcions específiques:

  • Assessorar en relació a les propostes de denominacions dels carrers, vies, places i altres espais i equipaments públics de Rubí.
  • Recollir i informar de les propostes de denominació de vies i altres espais i equipaments públics que es presentin per iniciativa municipal, entitats o persones interessades, i tramitar els expedients de nomenclatura.
  • Recollir informació referent a espais i equipaments públics sense denominació, resultants o no de remodelacions urbanístiques.
  • Elaborar i mantenir un catàleg dels noms de les vies, espais i equipaments públics.
  • Confeccionar i mantenir un catàleg de noms en previsió de futures denominacions.
  • Estudiar i proposar millores relatives als diversos aspectes de la tasca de la comissió.

La creació d’aquesta comissió parteix del fet que el nomenclàtor de vies urbanes i espais públics constitueix una riquesa patrimonial que posa en contacte la llengua i la cultura amb el seu territori i que, per tant, forma part de la història del municipi. Amb la creació d’aquest òrgan, s’estableix un mecanisme i un reglament per procedir de la millor manera possible a l’hora d’escollir noves denominacions. “Era un tema que perseguíem des de fa temps i que ens permetrà fer justícia a totes aquelles persones que han marcat la història de la ciutat. Els noms que escollim per a carrers, places i altres espais estan plens de significat, calia marcar un procediment i establir un vincle inequívoc entre el nomenclàtor i el nostre sentiment col·lectiu”, ha expressat l’alcaldessa, Ana María Martínez Martínez.

En aquesta primera reunió de la Comissió de nomenclàtor, s’han constituït dos grups de treball que s’encarregaran d’abordar els objectius prioritaris d’aquest òrgan. El primer tractarà el canvi de nom de la plaça Nova de Les Torres, que passarà a dir-se plaça de Neus Català i Pallejà en record de la supervivent del camp de concentració de Ravensbrück, qui va viure-hi diversos anys. El regidor de Memòria Històrica, Pau Navarro Cano, ha explicat que “aquest canvi de denominació es vincula amb altres actuacions de reconeixement a la Neus, com ara el recent agermanament amb la seva localitat natal, Els Guiamets. Creiem que era important que el seu nom estigués present a la ciutat i que les noves generacions fossin coneixedores del seu llegat”. La voluntat de l’Ajuntament és acompanyar en tot moment el veïnat de la plaça perquè el canvi no els produeixi cap inconvenient.

El segon grup de treball s’ocuparà de la feminització del nomenclàtor de la ciutat després de constatar que les dones hi tenen una representació molt baixa. De moment s’ha acordat treballar als barris del 25 de Setembre i El Pinar, i obrir algunes de les fases d’aquest procés a la ciutadania.

Font

Deja una respuesta