En este momento estás viendo El Ple aprova el Pacte per a la recuperació social i econòmica de la ciutat de Rubí post Covid-19

El Ple aprova el Pacte per a la recuperació social i econòmica de la ciutat de Rubí post Covid-19

El Ple municipal ha donat llum verda aquest dijous al Pacte de ciutat per a la recuperació social i econòmica de Rubí post Covid-19. El document, elaborat durant els darrers mesos a partir d’un intens treball intern i de les aportacions de les diferents formacions polítiques, ha estat aprovat amb els vots favorables del l’equip de govern, integrat pel Partit dels Socialites de Catalunya (PSC) i En Comú Podem (ECP), i del grup de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs); les abstencions d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i de Veïns per Rubí (VR); i el vot en contra de l’Alternativa d’Unitat Popular (AUP).

El Pacte inclou més d’un centenar d’accions que tenen com a finalitat impulsar la recuperació de la ciutat i pal·liar les conseqüències socials i econòmiques de la pandèmia del coronavirus a Rubí. Les mesures s’estructuren al voltant de cinc eixos: Persones, Competitivitat, Desenvolupament ODS, Valors i Ajuntament, són coherents amb el Pla de mandat i s’ajusten també als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Algunes de les accions ja s’han posat en marxa per donar resposta de manera immediata a la crisi generada per la Covid-19 i protegir la població més vulnerable, i la resta estan planificades a curt, mig o llarg termini. Totes les mesures compten amb dotació pressupostària i sumen un cost global de 8,8 milions d’euros.

A banda d’aquestes accions, el Pacte de ciutat inclou un decàleg de compromisos compartits pels grups municipals que defineixen les prioritats de l’acció de govern.

Altres tràmits
La sessió ordinària corresponent al mes d’agost també ha servit per donar compte de diverses qüestions, entre les quals hi ha la modificació del Pla estratègic de subvencions de l’Ajuntament de Rubí per adaptar-lo a la situació generada per la Covid-19, del Pla anual de control financer i auditories de 2020, i dels informes sobre l’execució pressupostària i sobre la morositat i el període mitjà de pagament a proveïdors corresponents al segon trimestre de l’any.

D’altra banda, s’han aprovat inicialment els avantprojectes d’una vintena de cartes de serveis de l’Ajuntament. Tots els grups municipals hi han votat a favor a excepció de l’AUP, que s’ha abstingut. A partir d’ara, aquests documents se sotmetran a exposició pública per tal que la ciutadania hi pugui formular esmenes si ho considera oportú.

També ha quedat aprovada per unanimitat una modificació pressupostària que permetrà injectar 80.000 euros més a la partida d’ajuts per a comerços i empreses afectats per la Covid-19.

A més, el Ple ha donat el vistiplau, amb els vots favorables de l’equip de govern i les abstencions de tota l’oposició, a l’autorització administrativa per a la novació del contracte de Duet Rubí S.A., concessionària del Centre Esportiu Municipal del Vint-i-cinc de Setembre.

En darrer terme, s’han aprovat amb l’única abstenció de l’AUP els documents comptables i la convalidació d’omissió de fiscalització de l’acord d’aprovació definitiva del Projecte de taxació conjunta d’expropiació del col·lector en alta de Can Xercavins.

Mocions
En aquesta primera sessió després de les vacances, el Ple municipal ha debatut dues mocions presentades per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). La primera, que demanava retirar els honors a Joan Carles I i reprovar l’actuació del govern espanyol en la seva fugida, ha estat rebutjada després de recollir els vots favorables de la formació que la presentava, ERC, i de l’AUP; les abstencions d’ECP i VR; i els vots en contra del PSC i de Cs.

L’altra proposta d’ERC demanava, entre d’altres, que el Govern de l’Estat permetés als ajuntaments disposar del superàvit de l’any 2019 i dels romanents acumulats per destinar-los a mesures per a la reactivació socioeconòmica de les respectives comunitats. La moció ha estat aprovada amb els vots a favor d’ERC, Cs, VR i l’AUP, l’abstenció d’ECP, i els vots en contra del PSC.

A més, s’ha aprovat per Junta de Portaveus una moció d’urgència proposada en primera instància per l’equip de govern sobre la situació d’emergència educativa propiciada per la Covid-19. L’acord insta el Govern de la Generalitat a prendre fins a 18 mesures que tenen com a objectiu assegurar una bona planificació en la tornada a l’escola, sense carregar els centres educatius amb la responsabilitat davant la pandèmia, i garantir un sistema educatiu sòlid de cara al futur.

La sessió plenària d’aquest dijous s’ha iniciat, com és habitual, amb un minut del silenci en memòria de les darreres víctimes de la violència masclista a l’Estat: Teresa, de 83 anys (Albacete); Anabelina, de 44 anys (La Línea de la Concepción, Cadis); Alina Erica, de 37 anys (La Granja de San Ildefonso, Segòvia); Rosalía F. M., de 62 anys (Múrcia); i Salwa, de 41 anys (Águilas, Múrcia).

Deja una respuesta