En este momento estás viendo L’Ajuntament prepara una ordenança per simplificar el tràmit d’instal·lació de plaques solars

L’Ajuntament prepara una ordenança per simplificar el tràmit d’instal·lació de plaques solars

Rubí tindrà una ordenança municipal per regular l’ús i la instal·lació d’elements d’autoconsum energètic com les plaques fotovoltaiques. Aquesta setmana ha començat al web participa.rubi.cat el procés participatiu per recollir aportacions ciutadanes de cara a redactar la norma.

Dos anys després de la derogació de l’anomenat «impost al sol», l’Ajuntament considera que es tracta «d’un moment idoni per tal d’aprovar una ordenança solar fotovoltaica que incentivi aquesta tipologia d’instal·lacions i en faciliti la seva tramitació». Tot i que ja existeixen a Rubí beneficis fiscals per a aquells que instal·lin plaques, la redacció de l’ordenança permetrà al govern municipal disposar d’un marc normatiu que simplificarà els tràmits necessaris i permetrà incentivar més l’ús de l’autoconsum.

El procés de participació ciutadana ja s’ha engegat al web participa.rubi.cat i, fins al 27 de setembre, estarà en fase d’informació i aportacions generals, Després, el procés entrarà en fase d’avaluació i retorn, un tràmit que acabarà a finals del pròxim abril amb una proposta d’ordenança. Aquest text després se sotmetrà a noves aportacions i idees. La previsió és que el Ple aprovi l’ordenança a finals de 2021.

Recordem que Rubí és pionera en autoconsum elèctric compartit entre particulars (vegeu notícia) i empreses (vegeu notícia), i que aquest tema va centrar l’últim congrés del Rubí Brilla (vegeu notícia).

Font

Deja una respuesta